Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

φωτογραφία By Ioanna-S-YPO-photography

Πριν 1,5 χρόνο, τον είδα να στέκεται εκεί πίσω απο τα δέντρα του κτήματος της σχολής, με το γυαλί το μαύρο και το φιλικό χαμόγελο. Ήταν εκεί στην ορκομωσία μου και δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο σημαντικό ήταν για μένα. 
Δεν θα μπορούσα να λείψω. Να το χάσω. Ήταν η σειρά του να πάρει το χαρτί του και εγώ να είμαι απο κάτω. Έχει το χαβαλέ του το όλο πανηγύρι αυτής της μέρας. 
Κρατάς τους κόπους σου και τις αγωνίες των δικών σου μέσα σε κάτι νούμερα και πολλά χειροκροτήματα. Και μετά; 
Άστο σήμερα το μετά. 
Ξέρει ο Θεός τι κάνει για όλους και στην ώρα την σωστή ακόμα και αν δεν το γνωρίζεις σου τα φέρνει όλα όπως πρέπει να έρθουν. Και αυτό το νιώθεις μόνο όταν τα έχεις ζήσει και όταν έχεις εμπειρία να κρίνεις καλύτερα. 
Ευτυχώς μετά το χαρτί δεν έμεινα χωρίς δουλειά και πλέον μπορώ να σε πω με σιγουριά κάποια πράγματα που φυσικά πρέπει να τα ζήσεις και εσύ για να τα προσαρμόσεις πάνω σου.
  Πάρε την ζωή όπως έρχεται και ζησε την με τρέλα και χαμόγελο όπως σήμερα. Έχε φίλους σύμβουλους και αγάπη για ότι κάνεις. Έχε πίστη στα όνειρά σου ακόμα και αν όλα φαινομενικά είναι ανάποδα αρκεί η πίστη σου. Δώσε απο λεφτά μέχρι αγκαλιά όταν όλοι τα θέλουν πιο πολύ απο εσένα.  Σχεδίαζε τους στόχους σου με ιεραρχία σε ένα χαρτί μόνο έτσι θα ξέρεις που θέλεις να πας και που είσαι τώρα. Κράτα επαφές και καλές σχέσεις με όσους σε γεμίζουν και σε πάνε ένα βήμα παραπέρα. Κάνε όνειρα όσο τρελά και να είναι. Μην στέκεσαι μόνο στις σκέψεις αλλά κάνε πράξη άμεσα ότι σου κάθεται στο μυαλό για καλή ιδέα. 
  Να έχεις απορίες που ακόμα και χαζές να σου φαίνονται πάντα κάτι έχουν να σε δώσουν. Διάβαζε για εκεί που θέλεις να φτάσεις για τα μέρη που θες να πάς για τις θέσεις που θέλεις να κατακτήσεις. Δούλεψε σε ένα αντικείμενο που λατρεύεις που σε πωρώνει που μπορεί αν είναι χόμπι και  επάγγελμα. Κανένας αριθμός δεν θα σε σταματήσει και όλα εφόδια είναι απο όπου και αν προέρχονται. Αυτο που αγαπάς εσύ και δεν το μπορεί ο διπλανός σου του είσαι πολύτιμος και μια  μέρα θα σε αναζητήσει και θα χαρεί που θα σε ξέρει απο μικρό 


  Το πο σημαντικό όμως να μην χάσεις το παιδί που έχεις μέσα σου να σκέφτεσαι απλά να δίνεις πολλά να ζητάς λίγα για να σου έρχονται όσα πρέπει και όσα μπορείς να αντέχεις. Να προσέχεις να γεμίζεις με όσα σε ηρεμούν και να είσαι σαν το ένα και μοναδικό λευκό τριαντάφυλλο που σου έφερα. 
όλα στη ζωή μια φορά γίνονται για αυτό κοίτα να τα κάνεις μοναδικά. Να μείνεις λευκός μέσα σου για την μια και μοναδική ζωή που έχεις και για την φωτεινότητα που εκπέμπεις σε όσα αγαπάς. 
Να προσέχεις τον Γίαννη σαν το ένα και μοναδικό ανοιχτό λευκό μυρωδάτο τριαντάφυλλο που πρέπει να μείνει έτσι ακριβώς  

1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις