Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

PROSECCO ZONIN DOCG


κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου 

Prosecco zonin
Prosecco
Docg 11% vol 

Και έχει γεμίσει η αγορά με αυτό το προϊόν. Διάφορες εταιρίες εισάγουν αυτού  του είδους τα κρασιά. Πίνουμε χωρίς να ξέρουμε τι είναι, αλλά και ότι η χώρα μας παράγει αφρώδες κρασί. Μερικοί φίλοι μου λοιπόν το προτιμούν και μου ζήτησαν μια γνώμη και μια πρόταση.
Θα δώσουμε κάποιες πληροφορίες λοιπόν έστω τις βασικές και μετά μια καλή πρόταση για να ξεκινήσεις να πίνεις με γνώση, στυλ, και τεκμηριωμένη άποψη, αυτές τις φυσαλίδες.
  Το Prosecco καλλιεργείται στην ζώνη του Veneto βορειοανατολικά της Ιταλίας.  Παράγονται αφρώδη σε τρεις τύπους ξηρά ημιαφρώδη και αφρώδη. Τα πιο φίνα είναι από τα DOC. Τα πιο σημαντικά και που αξίζει να δοκιμαστούν είναι τα Prosecco di Valdobbiadene όπου καλλιεργούνται σε μια μικρότερη περιοχή.
 Η πρόταση μας για σήμερα είναι ένα κομψό ποτήρι για αφρώδη κρασιά, για να δοκιμάσουμε το λεμονοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες Prosecco της ZONIN. Μύτη αρωματική μεν ήπια δε. Με την είσοδο στο στόμα, δείχνει την οξύτητα και την τραγανότητα που διαθέτει σαν ποικιλία. Με αρώματα από αχλάδι, μήλο πράσινο, lime, κορόμηλα, και σχινόπρασο. Με σώμα μέτριο και αφρισμό σχετικά καλό δένει με το τελείωμα του που είναι σύντομο, ευχάριστο, δροσερό.
Συνδυάζεται με λευκά γλυκά, παγωτό, τάρτες, με καθημερινά πιάτα, σαλάτες, για την τραγανότητα, και την δροσιά του στους 10ºC. Εύχομαι αν το ξαναδοκιμάσετε ή αν το πρωτοδοκιμάσετε να μου πείτε την άποψη σας για να έχει ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων. Έως τότε…


Καλές οινικές Απολαύσεις !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις