Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

POQA SUPERIOR EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

 
Δεν θα σου βάλω την σάλτσα των πληροφοριών για να γεμίσω τον άδειο χώρο. Θα σου πω την ουσία για να δεις με άλλα μάτια την χώρα σου. Τις ελιές τις γνωρίζουμε όλοι, μπορεί να έχουμε κιόλας σπίτι μας και να ξέρουμε κάτι για αυτές.
Ο Δημήτρης Μητράκος όμως τις είχε στον τόπο καταγωγής του απο την Μεσσηνία, όπου ξέρουν απο καλό λάδι και τις έκανε κάτι όμορφο και απλό. Φυσικά ετοίμασε ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αυτό όμως απο μόνο του δεν λέει κάτι, επειδή πολλοί άλλοι το κάνουν. Έκανε ένα λάδι πολυτελείας όπου φυσικά και στην χώρα μας δεν θα το πάρει κανείς. Δεν είναι απόλυτο αυτό, απλά εμείς δεν το έχουμε στην κουλτούρα μας. Σαν τέτοιο προιόν το πούλησε στην Αγγλία όπου εκεί όσο να πεις, το ξέρουν καλύτερα το σπορ αυτό και ναι μπορεί να είναι υπεήφανος οτι ανήκει στην ελίτ του λαδιού χωρίς να "λαδώσει".
Το λάδι παράγεται απο τις ελιές ποικιλίας Κωρονέικη ή αλλιώς βάτσικο όπως την λένε στον τόπο του με άρωμα απο φύση και μακρά επίγευση φρουτώδες και λίγο πικρό αλλά δεν χρησιμοποιήτε φυσικά σε σαλάτες, αλλά για να αρωματίσει μικρές μπρουσκέτες ή να δώσει άρωμα Ελλάδας σε μέρη μακρινά σε μικρές ποσότητες.
Το μπουκάλι που λατρεύω εγώ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε με απλότητα, σαφήνια, και χάρη να δείχνει το ίδιο αντικείμενο με άλλον τρόπο.
3 συνεχόμενες χρονιές το 2008 2009 2010 έχει βραβευτεί απο γερμανικό περιοδικό για το στυλ του, όμως το πιο σημαντικό βραβείο ήρθε απο την Κίνα στην έκθεση SIAL απο όπου και έγινε πιο γνωστό σε μας. (!?)
Θα το βρείτε στην Αθήνα, στην γκαλερί http://www.elenimarneri.com/ γιατί ως γνωστόν το καλό πάει στο καλό και στην Γαλλία δυο βηματα απο εδώ και θα το βρείτε http://haussmann.galerieslafayette.com/ γκαλερί λαφαγιέτ όπου θα βρείτε τα πιο ακριβά και τα πιο σπάνια αντικείμενα. Φυσικά να ξέρετε οτι για να μπείτε σε αυτά τα καταστήματα υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές και αφου τις διαθέτει το Ελληνικό προιόν αυτό είναι τιμή μας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην σελίδα τους Poqa Oil
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις