Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ


Το Πάσχα μου αρέσει!

  Με τους ψαλμούς του, τον κόσμο στην εκκλησία, με τα σπίτια να θυμούνται ξανά τα έθιμά τους, τα αυγά και τα τσουρέκια να ανταλλάσσονται , οι νονοί- νονές να είναι στα πάνω τους και πρώτες στην λίστα των προτιμήσεων για επίσκεψη, αρώματα και μαγειρικές προβάλουν.

  Και εγώ - ναι εγώ παιδιά μου- που δεν είμαι φανατική της εκκλησίας, έγινα τακτικός πελάτης αυτήν την βδομάδα.

 Πάντα πήγαινα όταν το αισθανόμουν, για ένα κερί και ένα χέρι βοηθείας, μια ματιά από έναν άγιο να με στηρίξει ότι είναι κοντά μου και με βλέπει. Βέβαια από το καλοκαίρι και μετά, έγινα λίγο πιο τακτική, καθώς η παρέα μου δουλεύει εκεί.
ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ


 Η περιοχή μου βοηθά να νιώσεις το κλίμα του χωριού -με ότι συνεπάγεται αυτό- μιας και είναι μικρή και ομολογώ είναι ωραία. Μια αίσθηση αλλόκοτη με πιάνει το Πάσχα, αλλά μου αρέσει. Δεν εξηγείτε.

 Πήγα χτες έπιασα στασίδι, ευχαρίστησα τον Θεό για όσα έχω, προσευχήθηκα για όλους, και ναι είμαι αισιόδοξη, πως όλα θα γίνουν για κάποιο λόγο για τον καθένα στην ζωή του. Αρκεί να τον δει τον λόγο και να τον εκμεταλλευτεί.


5 σχόλια:

  1. Όντως αυτή η εβδομάδα είναι ξεχωριστή για την εκκλησία μας. Σου εύχομαι να περάσεις με υγεία και να έχεις Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστουμε τα γιαννενα πρωτα για την ομορφια τους μετα για τα κρασια τους και για τα ωραια μερη τους. ελπιζω να περασεις και εσυ καλα να διασκεις και να εχουμε εορταστικες φωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχεις δίκιο Ιωάννα, οι ύμνοι της Μ.Εβδομαδα ειναι οι ωραιότεροι της Εκκλησίας μας!Καλή Ανάσταση με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να περασεις καλα και κοιτα να μαζεψεις οσο περισσοτερη αγαπη μπορεις και να δωσεις αλλη τοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λες να αναστηθουμε και μεσα μας και να κανουμε κατι για μας; μπραβο ματια μου καλα τα λες κανε κατι πρωτα για σενα και θα δεις την διαφορα γυρω σου χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις