Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΗΛΙΑΣΤΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ


Της Ιωάννας Υποδηματοπούλου.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ + ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ= ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.!?



Η ΗΛΙΑΣΤΡΑ είναι ένα σημείο αναφοράς της παράδοσης για την γεύση, τα καλά κρασιά του, και το αρωματικό λάδι του.
  Από όπου και να καθίσεις, βλέπεις την φύση ολόγυρά σου. Και η κουζίνα του ετοιμάζει φαγητά καθημερινά, με πινελιές διαφορετικές, πρώτες ύλες της γης που το φιλοξενεί και αρώματα που σου γαργαλούν  εξάπτουν τον ουρανίσκο και την φαντασία. Οι ιδιοκτήτες του από την αρχή, είχαν στον νου τους, το προσεγμένο  φαγητό, το καλό κρασί, οικογενειακό περιβάλλον, οικογενειακή ατμόσφαιρα.  Αυτά τα στοιχεία, μαζί με τον βραβευμένο σεφ ΒΑΣΙΛΗ Κ. ΛΕΩΝΙΔΟΥ, είναι καλοί λόγοι για να το επισκεφτείτε από όπου και αν είστε.

  Το μαγαζί παλιά, ήταν αποθήκη καπνού, χτισμένη με πέτρα, ξύλο, και σίδερο, στοιχεία που έχουν κρατηθεί και τώρα, με σεβασμό στην αναδιαμόρφωση του. Το όνομα του μαγαζιού, έμεινε από τον τρόπο που λιάζανε τα φύλλα στον ήλιο πάνω στις κρεβατίνες. Πλέον όμως, είναι ένας παραδοσιακά μοντέρνος χώρος, ένα σπίτι που σε καλοδέχεται από την αυλή του ακόμα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, και το καλοκαίρι χαίρεσαι να κάνεις εκεί cocktail party ή όποια άλλη εκδήλωση θέλεις.  

  Από την αυλή, που έχει κύρια στοιχεία το μεγάλο κιόσκι, όπου και εκεί ετοιμάζονται θαύματα, και το πηγάδι, μπαίνοντας στον χώρο, σε  καλώς ορίζει μια ευχάριστη υποδοχή με ένα ποτήρι κρασί. Ακριβώς από  πίσω είναι ο χώρος , που κάθε μέρα ετοιμάζει υπέροχα πιάτα ο Βασίλης. Εκτός από απίθανος σεφ, είναι ένα νέο παιδί, χαλαρό, εργατικό, φιλικό και πολύ προσιτό στον κόσμο, από όπου εμπνέεται και ετοιμάζει τα επόμενα πιάτα, με βάση και τα σχόλια που του κάνουν.


  Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η μικρή αλλά άξια λόγου λίστα κρασιών, που συνοδεύει  πολύ καλά το μενού. Με βάση τον ελληνικό αμπελώνα, θα γευτείτε οίνους που η αξία τους είναι πολύ καλή με την ποιότητα τους. Ας μην ξεχνάμε πως στην επαρχία, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, σε πολλούς τομείς.

  Το μενού της Ηλιάστρας, έχει σαν βάση το κρέας , λόγω και της περιοχής του Αγρινίου,  το καλό, ποιοτικό , αρωματισμένο,  λάδι, και το κρασί. Μέσα από τεχνικές και συνδυασμούς , το καθημερινό πιάτο, θα σας φανεί διαφορετικό. Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν τρώνε κάποια υλικά, μην βάλετε στοίχημα πως και εδώ δεν θα τα δοκιμάσετε , γιατί σίγουρα θα το χάσετε.  Δικαίως ο Βασίλης επιμένει να δοκιμάσετε ένα μοσχαράκι, με κόκκινη σάλτσα που θέλει βράσιμο 3 μέρες, μανιτάρια, και θυμάρι.

 Έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα για να δοκιμάσουν τα πιάτα, έχουν κερδίσει σαν μαγαζί το όνειρο και το δικαίωμα να τους θυμούνται για τα καλά φαγητά και την φιλική διάθεση. Η καλή και προσεγμένη δουλειά τους ανταμείβετε, η παράδοση μέσα από τους ίδιους συνεχίζετε και οι νοστιμιές σας χτυπούν την πόρτα.

Η ΚΑΒΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ…

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΤΙΚΕΤΩΝ: 50

ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ: 6

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ / ΞΕΝΕΣ : 90/ 10

ΦΘΙΝΟΤΕΡΗ ΕΤΙΚΕΤΑ (σε φιάλη)  Σονέτο Ροδίτης 10,50 €

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΕΤΙΚΕΤΑ (σε φιάλη)  Moët & Chandon 80€

ΦΘΙΝΟΤΕΡΗ ΕΤΙΚΈΤΑ (ποτήρι)  λευκό Ροδίτης-  Κολοκυθάρα 2,50€

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΕΤΙΚΕΤΑ (ποτήρι)  Αργυρού Mezzo vinsanto γλυκό 7,00€



ΣΠΑΡΤΗΣ-ΑΗ ΒΑΣΙΛΙΩΤΙΚΑΑΓΡΙΝΙΟ ΤΚ:30100INFO: 2641057452-6945935874email: info@hliastra.gr
chef 's  Βασίλης Λεωνίδου Ιωάννη Τσόλκας.
Ελληνική και Μεσογειακή
Εύρος Τιμής
10-30 ευρώ
Δέχεται κρατήσεις
Προτείνεται Για Ομάδες
Ιδανικό για παιδιά
Γενικός Διαχειριστής
Νεκταριος Φαρμακης
Τηλέφωνο
2641057452
Διεύθυνση email
Ιστότοπος
http://www.hliastra.gr
σελίδα στο facebook είναι ΕΔΩ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥ

Χωριάτικη διαφορετική με τσαλαφούτι
πλευρώτους σχάρας
με καραμελωμένο βαλσάμικο

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Μπρουσκέτες με καπνιστό μανιτάρι
με χοιρινό, καπνιστή μελιτζάνα και φιλετάκια μοσχαριού

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Στριφτάρια με νούμπουλο Κέρκυρας
πέστο λιαστής τομάτας Σαντορίνης και βασιλικού






2 σχόλια:

  1. για φαντάσου τόσο κοντά απο το σπίτι μου και δεν έχω πάει ακόμη....μας πρόλαβε η κρίση γαρ....
    το μενου το βρίσκω εξαιρετικό για τα δεδομένα της περιοχής(οπου μιλάμε για πρωτογονους σαρκοφαγους ουρανισκους!)
    Χριστος Ανεστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν πας σε παρακαλω πες μα την αποψη σου ειναι ωραιο μερος καλο φαγητο και αξιζει τον κοπο εσυ που μαγειρευεις να το δοκιμασεις οντως μπορει να εχετε παραδοση στο κρεας αλλα εδω ειναι αλλιως κριμα που δεν σε ειδα οταν ηρθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις