Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ... ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ


Μια ανθισμένη καλημέρα θα πω και όχι τυχαία, καθώς την Δευτέρα, στην βιβλιοθήκη της Τριανδρίας, στα πλαίσια του προγράμματος εαρινές βιβλιοθήκες, μάθαμε να φυτεύουμε στο μπαλκόνι μας ζωή και χώμα.



  Όλες οι ηλικίες ήταν εκεί, οι απορίες οι εμπειρίες και τα συζητήσαμε, σαν μεγάλη παρέα με το ίδιο πάθος. Αν και είμαι γεωπόνος , ξέρω μόνο να ανοίγω μια λακουβίτσα στην γλάστρα, να βάζω το φυτό και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Όσο και αν προσπάθησα, φυτό δεν έβγαλα και όσα βγήκαν κράτησαν λίγο. Βέβαια δεν έφτασα στο σούπερ στάδιο της μαμάς μου , να μαράνει τον κάκτο ( ναι γίνεται και αυτό , τον πότιζε ), αλλά ούτε και στο στάδιο να φυτρώνουν οι σπόροι.

 Θαύμαζα την γιαγιά μου, που είχε τρελή σχέση μαζί τους και όσους ασχολούνται και ξέρουν τους θαυμάζω. Πάντα κατεστραμμένα της τα πηγαίναμε, και ανθισμένα μας τα έφερνε. Γιαγιά φύτεψε τίποτα στον παράδεισο, να πρασινίσει , για να τον έχουμε παράδειγμα οκ; Να σας πω ότι ο κόσμος των φυτών δεν είναι εύκολος, θέλει υπομονή, και αυτό είναι που κερδίζεις με την ενασχόλησή σου στην φύση, διάβασμα, γνώση και αγάπη. Όσο μαθαίνεις ξέρεις και προσέχεις.

  Να σας πω ότι δεν πήγα τυχαία, καθώς πριν έπρεπε να συμπληρώσεις ένα ερωτηματολόγιο που όλους τους κέντρισε, αλλά μια ερώτηση έγραψε ιστορία και έμεινε σλόγκαν

-         Γιατί θέλετε να έρθετε στο σεμινάριο

-         Επειδή βαρέθηκαν τα τούρκικα μέχρι να γεννήσει η Νερμίν

Χαχα! Δεν την ξέρω την κυρία αλλά όλοι αυτό είπαν. Αλλά το κυριότερο το έκανε μια συν bloggisa η γνωστή σε όσους την παρακολουθούν παπιτσα. Τα είπα ωραία και χάρηκα που την γνώρισα από κοντά.


Ε και για το τέλος βγήκαμε στον κήπο μας και τα φυτέψαμε για μας. Οπότε ελπίζω να ανθίσει. Εσείς; Βάλατε το σπόρο σας;

2 σχόλια:

  1. τι ωραια αναρτηση, η κηπουρικη ειναι το μεγα αγχολυτικο, ξεχνας προβληματα και εννοιες..μακαρι απο δω και περα να βλεπουμε πρασινα μπαλκονακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αααα εγω θα κανω οτι μπορω για αυτο ωστε να εχετε μια ιδεα μια βοηθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις