Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ


   Το μουσείο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό ανακαινισμένο κτήριο. Ο επισκέπτης του μπορεί να πάρει μια ιδέα των σταδίων παραγωγής του μεταξιού μέσα από τα μηχανήματα που δουλεύουν όπως αναπίνηση επεξεργασία του νήματος, μέχρι και ύφανση. Τα εκθέματα συμπληρώνονται με βίντεο που προβάλλουν όλα τα στάδια από την εκτροφή του μεταξοσκώληκα μέχρι το τελικό προϊόν.

  Σκοπός του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού είναι να αναδείξει και να διασώσει την πλούσια παράδοση της περιοχής στην Μεταξουργία. Πρωτότυπα εκθέματα σε συνδυασμό με την σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον επισκέπτη βήμα προς βήμα σε ένα ταξίδι τόσο μοναδικό όσο και το ίδιο το μετάξι.

   Στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού φιλοξενούνται εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό. Επίσης γίνονται ειδικές ξεναγήσεις στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του σε οργανωμένα γκρουπ και σχολεία.

  Στο πωλητήριο του μουσείου θα βρείτε μεγάλη γκάμα μεταξωτών από την συλλογή του οίκου μεταξιού Τσακίρη καθώς και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά.

   Είναι εφοδιασμένο με ένα μοναδικό ηλεκτρονικό σύστημα ξενάγησης το οποίο είναι πολύγλωσσοΒασιλέως Γεωργίου 199, τ.κ 684000 Σουφλί

Τηλ 25540 22371ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

10:00- 21:00

Το μουσείο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ράμπες εισόδου ανελκυστήρα ειδικές τουαλέτες

θα με βρείτε εδώ για κρασί AGRIGATE.GR
εδω παλια για κρασί FUITPLUS.GR
εδώ θα με βρείτε για τα κοσμήματα μου ΓΩΝΙΕΣ
μπηκα και στον χώρο τησ μόδας TI AMO FASHION
για τους foof bloggers έχω μια έκπληξη. θέλω να μπείτε ΕΔΩ να το γευτείτε. θεικό


1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις