Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

LE DUE TERRE

Καλημέρα, καλημέρα,
Όποιος ξέρει ιταλικά θα ξέρει, πως το μαγαζί αυτό σημαίνει 2 πατρίδες- για την ακρίβεια 2 εδάφη-
Ξέρετε πως έχω ένα κόλλημα με την ιταλία, οπότε έιπα να το δείξω και αυτό το μαγαζί.
Το συμπαθέστατο αυτό εστιατόριο προσφέρει μια από τις αυθεντικότερες εκδοχές της νοτιοϊταλικής κουζίνας στην πόλη και όχι μόνο. Και δεν είναι μόνο η διάθεση της αυθεντικότητας που το χαρακτηρίζει, αλλά πιο σημαντικά η διάθεση της καλής και απλής γαστρονομίας που είναι συστατικό στοιχείο της ιταλικής κουζίνας. Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 22, τηλ. 2310 888123
  • Βραβευμένο για τέταρτη συνεχή χρονιά με το 1ο βραβείο εστιατορίου ξένης κουζίνας του περιοδικού Gourmet!
  • Αυθεντικά πιάτα Ιταλίας από τον γνωστό Chef Παναγιώτη Καμπούρη, με την καθοδήγηση του Chef supervisor Walter Frontalini.
  • Χώρος υψηλής αισθητικής και επαγγελματικού σέρβις
Έχει γραφτεί πολλές φορές, σε πολλά διαφορετικά έντυπα και κριτικές, ότι το Le Due Terre αποτελεί το πλέον αυθεντικό Ιταλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, αν όχι ολόκληρης της χώρας. Συνήθως, είμαστε λίγο επιφυλακτικοί με τις μεγαλόστομες εκφράσεις και τις λογοτεχνικές «στέψεις». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, τείνουμε να ασπαστούμε την πιο πάνω άποψη, τόσο πολύ που μας έρχεται να ασπα-στούμε τον ίδιο τον Chef Παναγιώτη Καμπούρη, αλλά και τον Chef Supervisor Walter Frontalini.
Τις διθυραμβικές εκφράσεις, πάντως, επαληθεύει το γεγονός ότι το εστιατόριο βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο εστιατορίου ξένης κουζίνας από το περιοδικό γαστρονομίας της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Gourmet για 4η συνεχή χρονιά. Δεν ξέρουμε αν έχουν βαρεθεί να βραβεύουν το ίδιο εστιατόριο για τέσσερα συνεχή χρόνια, το σίγουρο είναι όμως ότι δεν έχουν βαρεθεί να απολαμβάνουν «αυθεντική Ιταλία» στο πιάτο τους με γεύσεις όπως: γνήσια –επιτέλους- carbonara, σκαλοπίνια με balsamico, caprese calda, και πλήθος άλλων πιάτων που θα έκαναν και τις Σιτσιλιάνες mamme να σκάσουν από ζήλια έτσι και είχαν την τύχη να τα δοκιμάσουν.
Και είναι πολύ μεγάλο πράγμα, να έχεις στην πόλη σου ένα τόσο υπέροχο αισθητικά χώρο (επιμελημένο από αρχιτεκτονική ομάδα), με τόσο διακριτικό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό σέρβις, που να σου δίνει την εντύπωση ότι όλοι, κουζίνα και σερβιτόροι, δουλεύουν μόνο για σένα. Αυτή την αίσθηση μας έδωσαν οι άνθρωποι του Le Due Terre και κάπως έτσι έπεσαν οι άμυνες μας για τις «κορώνες» θαυμασμού των κριτικών γεύσης.

4 σχόλια:

  1. Την επόμενη φορά που θα κατέβω θα το επισκεφτώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν λέω οτι δεν είναι ωραία η Ιταλία μα..έφαγα εκεί τα χειρότερα μακαρόνια αν ξέρεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντρια μ που μενεις; κοιτα εμενα μ αρεσε και για αυτο το προτεινω μπορει σε αλλους να μην αρεσει αξιζει ομως να το δειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχτιδα μ το ξερω κανουν καπου αθλια μακαρονια αλλα οχι παντου οπως δεν ευχαριστηθηκα εκει πιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις