Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ATHOS WORKSHOP

Θα προτιμούσαμε να ήμαστε στο χωριό παρά στην Αθήνα.
Ήταν το όνειρο  του Μανώλη και της Παρασκευής, δύο παιδία της πόλης. Κατά σύμπτωση το όνειρο αυτό βγαίνει αληθινό, και τους βρίσκει στο χωριό Αγγελιανά Ρεθύμνου, που βρίσκεται σε 90 μέτρα υψόμετρο και 24 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Ο Μανώλης και η Παρασκευή είναι Έλληνες, ονειροπόλοι και τυχεροί μιας και είναι κοντά στην φύση και έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση που τους κάνει χαρούμενους.
Έτυχε στον δρόμο τους να έρθουν δέντρα ελιάς, έτυχε να αποκτήσουν ένα μποστάνι, έτυχε και πέτυχε με αυτές τις πρώτες ύλες να κάνουν ένα σαπούνι, η αφορμή για να τους μάθεις.  Και κάπου εδώ τελειώνουν τα έτυχε και μπορούμε πλέον να πούμε ότι η τύχη είναι ένας καλός παράγοντας σε αυτό το όνειρο των παιδιών. Γιατί αν οι δημιουργοί δεν είχαν αποφασίσει να αφήσουν την Αθήνα και να αναζητήσουν την τύχη τους στο μικρό χωριό της Κρήτης, μπορεί το αρωματικό πλέον όνειρο τους να μην είχε συμβεί.
 Μετά από παρότρυνση φίλων και συγγενών  δημιουργήθηκε ο αθός. Από τον Αύγουστο του 2007 υπάρχει ο χώρος στο χωριό όπου οι καλλιτέχνες δημιουργούν μικρά αρωματικά θαύματα. Αθός στα κρητικά σημαίνει ανθός, όπως κάθε ένα από τα 8 σαπούνια, τις 5 διαφορετικές κρέμες και τα 6 εκχυλίσματα βοτάνων ανθίζουν στα χέρια σας καθώς τα μυρίζετε, δίνοντας αξία η επιχείρηση και δύναμη στο χωριό και στο όνειρο των δημιουργών του.



Οι πρώτες ύλες είναι αγνές και βασισμένες στο κρητικό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και συνεργάζοντε  με τοπικούς παραγωγούς για τα βότανα, τα φρούτα, το γάλα, το μέλι και φυσικό μελισσοκέρι, υλικά απαραίτητα για την παραγωγή των προϊόντων τους. Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι πως όλες οι επεξεργασίες γίνονται με φυσικές και ήπια μηχανικές επεξεργασίες, ώστε το μέλι τα βότανα τα κωνοφόρα και η βανίλια να φτάσουν σαν άρωμα όσο πιο ήπια και μαλακά μπορούν.

 Θα έχεις πολλές επιλογές σε αρώματα φυσικά. Βανίλια, κακάο, εσπεριδοειδή, κωνοφόρα, ελιά φυσικά, λεβάντα και άλλα να τα κρατήσετε στα χέρια σας, να τα κάνετε μέρος της καθημερινότητας σας, και να πείτε την άποψή σας στα παιδιά. Είναι ωραία προσπάθεια και ονειροπόλα. Άλλωστε και το εργαστήριο μέσα από ένα όνειρο γεννήθηκε, και δεν θα μπορούσε να μην αρέσει σε όλους…  Δεν τελειώνει με το ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, αυτό το παραμύθι. Βασικά δεν τελειώνει. Απλά συνεχίζεται κάθε φορά που διαλέγεις την δουλειά σου, και χάνεσαι μέσα στον αφρό της. 



facebook page athos workshop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις