Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΤΟΣ ΕΚΔΟΣΙΣ ΠΡΩΤΗ 2014



κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου 
Φωτογραφία Ioanna-S-YPO-photography

Εταιρεία Κόντος
Έκδοσις Πρώτη 2014
Sauvignon Blanc- Gewurztraminer
Π.Γ.Ε Αμυνταίου 13% vol


 Υπάρχει στροφή στο κρασί. Ναι υπάρχει και δόξα το Θεό η χώρα μας παράγει καλά μπουκάλια. Μου έχετε ζητήσει πολλές φορές να σας προτείνω κρασιά, φθηνά, καλά, ποιοτικά. Σήμερα σου έχω μια πρόταση που μπορείς να την κάνεις δώρο στον εαυτό σου, στον γείτονα, σε πάρτι, γιορτές, και να ταιριάζει με το φαγητό σου.
 Για όλες τις ώρες και τις ηλικίες, η Έκδοσις Πρώτη λευκό είναι ένα κρασί που κερδίζει την προσοχή σου αμέσως. Όπου το βρεις ζήτησέ το για να διαπιστώσεις ότι είναι μια ανοιχτοκίτρινη παρουσία στο ποτήρι σου. Με λίγο πιο έντονες κίτρινες ανταύγειες και λαμπρότητα. Αυτό που σε κερδίζει είναι η έντονα αρωματική του μύτη, όπου το Sauvignon blanc δίνει τον καλύτερό του εαυτό.
 Δεν μπορείς να αντισταθείς στην έντονα φρουτώδη μύτη του όπου κυριαρχεί το ροδάκινο, η καραμέλα, το πράσινο χορτάρι  Κομψή και πολύπλοκη με την αίσθηση των εσπεριδοειδών, βοτάνων, εξωτικών φρούτων να υπερισχύουν.  
Στόμα: με εξαιρετική δομή, συμπύκνωση και ισορροπία. Το παιχνίδισμα γίνεται στο κέντρο του στόματος όπου υπάρχει η μεταλλικότητα του Gewurztraminer και τα αρώματα του Λίτσις, του λάιμ, του λεμονιού.  Η οξύτητα όσο χρειάζεται παρούσα, χωρίς να γίνεται προκλητική. Σχετικά σύντομο τελείωμα, με μνήμες φρούτων και βοτάνων.
  Νομίζω ότι για τα τραπέζια και τα δώρα σας, υπάρχει η απάντηση που θέλετε και σας την έχω δώσει πιο πάνω για να μπορούν να δοκιμάσουν όλοι κάτι αξιοπρεπές στο σπίτι ή στην έξοδό τους και να πουν

Καλές Οινικές Απολαύσεις !!!

facebook page καβα κόντος

1 σχόλιο:

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις