Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

MOI JE M'EN FOUS ΛΕΥΚΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ



κείμενο Ιωάννα Υποδηματοπούλου - φωτογραφία Ioanna-S-YPO-photography

MOI JE M’EN FOUS!
ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2014
Π.Γ.Ε ΚΑΡΔΙΤΣΑ 12,5 %Vol

1455…
  Ένας Φράγκος με πάθος για το αμπέλι και το κρασί φτάνει στην περιοχή της Καρδίτσας. Ο Μεσιέ- Νικολά όπως τον αποκαλούσαν οι ντόπιοι θέλησε να βελτιώσει την αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή. Στον άνθρωπο αυτό οφείλει το χωριό το όνομά του όπως και η ομώνυμη ποικιλία το οποίο δεν υπάρχει πουθενά αλλού.
2000
 Ξεκίνησε την δυναμική του πορεία το Domaine Messenicolas όταν ο Γιώργος Καραμήτρος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην αμπελουργία και οινοτεχνία και με την βοήθεια και τις γνώσεις των γονιών του δημιούργησε το οινοποιείο.  Με δυναμική που ξεπερνά της 400.000 φιάλες όλοι μπορούν να δοκιμάσουν ένα από τα πολλά κρασιά που δημιουργεί.
2013
 Πρώτη εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη στον Χάρτη των γεύσεων, έναν οινικό θεσμό για την πόλη, η νέα σειρά του κτήματος με την ονομασία Moi je men fous! Και από τότε έχει γίνει χαμός και δικαίως καθώς ο οίνος είναι εξαιρετικός και η συσκευασία κατά γενική ομολογία είναι ξεχωριστή.
 2015
Δεν θα μπορούσα να έχω ξεκινήσει την χρονιά μου πιο αρωματικά και δυνατά παρά με την μαλαγουζιά του 2014.
Το κτήμα και ο οινοποιός Καραμήτρος φρόντισε να με κάνει να γευτώ ένα κρασί φρέσκο για όλες τις ώρες.
Χρώμα έντονο κίτρινο με χρυσές ανταύγειες. Πολύ αρωματικό στην μύτη έντονο φρούτο. Με κυρίαρχα την μπανάνα, το γκρέιπφρουτ, και το Lime μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς στην στιγμή τον συνδυασμό τους. Με σώμα μεσαίο αλλά μεστό και με επίγευση γλυκιά στους 12 ºC παρέα με φρούτα και τυριά θα ήταν ιδανικό. Μπορεί να δηλώνει ξηρός οίνος, αλλά είναι τόσο γλυκόπιοτο, καλοδουλεμένο και νόστιμο που νομίζω ότι όσοι το δοκιμάσετε θα πείτε απλά ότι και ο Μεσιέ- Νικολά
Moi je men fous!

ΚΑΛΕΣ ΟΙΝΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ !!!  


4 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά με υγεία Το 2015 να είναι ένας χρόνος δημιουργικός, γεμάτος όμορφα συναισθήματα και αξέχαστες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές θερμές Ευχές για μια Καλή Χρονιά με ότι η καρδιά σου ποθεί να φέρει στην ζωή σου ο νέος χρόνος, όλα τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μου άρεσε η ανάρτηση. Να σου πω ότι ο Μεσενικόλας, το χωριό που βρίσκεται το κτήμα Καραμήτρος είναι ένα χωριό στην λίμνη Μέγδοβα (Ταυρωπού ή Πλαστήρα αλλιώς), έχει απίστευτη θέα και ομορφιά. Όσο για τα κρασιά Καραμήτρος δεν έχω καλύτερα. Δοκίμασα πρώτη φορά πριν 2 χρόνια στη γιορτή κρασιού τους τον Αύγουστο που κάθε χρόνο ρέει δωρεάν στα ποτήρια του κόσμου και από τότε το λάτρεψα. Ανεπιφύλακτα λοιπόν ήταν η καλύτερη πρόταση που θα μπορούσες να κάνεις για το ξεκίνημα του νέου έτους! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τα καλύτερα στην ποικιλία μαλαγουζιά, θα το προτιμούσα βέβαια σε χαμηλότερη τιμή αλλά πιστεύω ότι ισορροπεί με την ποιότητα.
    Αγορασμένο από Λαμία στην κάβα Οινοθήκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις