Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ...ΚΙΝΑ



της ιωάννας υποδηματοπούλου.


Μπράβο!!!!!

   Θα πούμε πρώτα, ένα μεγάλο μπράβο σε όσους αγαπούν ότι κάνουν, αγαπούν την γεωργία, το έδαφος και ότι καλό μπορεί να τους δώσει, σε όσους σέβονται την γη, τους οινοπαραγωγούς και τους γεωπόνους, που στήνουν το καλό κρασί από το αμπέλι, τις προσπάθειες για ένα υγιές σταφύλι και τους επιχειρηματίες που σκέφτονται έξυπνα.

    Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο πρόσωπο ενός Κύπριου επιχειρηματία και οινοπαραγωγού, που κατάφερε να βάλει όλα αυτά τα μπράβο, μέσα σε μια επιτυχία του και όχι μόνο να θεωρείτε προσωπική του επιτυχία, αλλά και εθνική, σε μια περίοδο δύσκολη για την χώρα.

  Μιλάμε για τον Γιάννη Τσέλεπο.

    Έναν Κύπριο, που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρκαδία, μιας και από εκεί είναι η γυναίκα του, για να δημιουργήσει ένα οινοποιείο από την αρχή, ένα ακριβό και ποιοτικό κρασί- και αυτό φαίνεται και από τις διακρίσεις που έχει λάβει για τα στιβαρά κρασιά του, με πιο πρόσφατη την καταχώρηση του οινοποιείου του, σαν το καλύτερο της χρονιάς από το περιοδικό Wine and Spirit- και για να μας δείξει πως ακόμα και όταν όλα είναι αδύνατα φαινομενικά, όταν έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις και το κάνεις καλά, στο τέλος πάντα δικαιώνεσαι.

   Με το προϊόν του κατάφερε να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη, και τον ίδιον διάσημό για λίγο καιρό. Αν αναρωτιέστε γιατί, να σας πω πως το κατόρθωμα του ήταν να εντυπωσιάσει τον Πρωθυπουργό της Κίνας. Στο ταξίδι του το 2010, δοκίμασε τον «Κοκκινόμυλο» και ενθουσιάστηκε τόσο, ώστε όταν γύρισε πίσω στην χώρα του ζήτησε από κινεζική εταιρεία ( Zheijiang International Trade Group Wenzhou Ltd) να κλεισθεί συμφωνία για 3 χρόνια ώστε να το γεύεται πιο συχνά ύψους 840.00 €. Τώρα νομίζω καταλαβαίνετε γιατί χαιρόταν. Αντιπροσωπεύοντας την χώρα μας επάξια σε μια τόσο μεγάλη αγορά, με ακριβά και ποιοτικά κρασιά, με ωραίο τρόπο να διαφημίσει ότι καλό παράγουμε, και κυρίως να πετυχαίνει τους στόχους του, να δείξει το προϊόν του και να ανοίξει για αυτόν και για την χώρα μας τον δρόμο για μια τόσο μεγάλη χώρα.

Η αποστολή προς το Πεκίνο έχει μέσα ετικέτες του «Κοκκινόμυλου» φυσικά, το «Αυλοτόπι» και το κτήμα Δρυόπη Reserve ΠΟΠ Νεμέα.

Πιστεύω ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε και εσείς για να έχετε μια άποψη.  Που ξέρετε… μπορεί μια μέρα να ανταλλάξετε γνώμη με τον πρωθυπουργό της Κίνας.

Καλές οινικές δοκιμές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις