Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΑΡΤΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Και που λετε ηρθε η ωρα που κοιτας την ταμπελα και λεει για Αρτα 10 χλμ και λες εσυ ο ανηξερος οτι επιτελους φτανεις -α ρε κακομοιρε- γιατι και εγω ετσι ειπα αλλα στην πραγματικοτητα τα 10 χλμ ηταν 15 αλλα τεσπα. Και φτανουμε στην ταμπελα που λεει στριβου αριστερα γαι να δουεμ το ιστορικο παλιο γεφυρι. Την πρωτη φορα που πηγα δεν το ειχα προσεξει και αναρωτιομουν που το ειχαν, αλλα τωρα ηξερα που ειναι και το κοιταξα.
Βεβαια η φωτο ειναι χτες οταν εφυεγα γιατι οταν μαπινεις απλα το βλεπεις αλλα  στα γρηγορα. Φτανω στα κτελ τους γιατι δεν ηθελα να παω αμεσως στο ξενοδοχειο επειδη μια βδομαδα παλευα να βγαλω εισητηριο απο εδω και δεν εβρησκα κανεναν στο τηλεφωνο- θα μου πεις αν εβρησκες θα ηταν πρωτοτυπια - αλλα τι να κανω ρε παιδια δηλαδη δεν θα φυγει κανεις ποτε απο εδω αν θελει να κλεισει θεση;.
Που λετε- δεν λετε εσεις δλδ εγω σας λεω- φτανω στα κτελ- ενα μικρο μερος που εκει ειναι ολα παρκαρισμενα τα λεωφορεια στο πισω μερος που ειναι λιγο πιο μεγαλο, κανεις ενα κυκλο και τσουπ παλι μπροστα εισαι- για να μπορουν να φυγουν αμεσως, μας αφηνει εκει ο οδηγος- καλος και αυτος πετουσε τις βαλιτσες σαν σακια με πατατες- και λεω θα παω να βγαλω εισητηριο- τι το ηθελα- φτανω μπροστα στο γκισε και εκει ειμαι εγω και η ταμιας. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ που το πιστεψα αυτο. Ημουν εγω , η ταμιας, ενα τζαμια να μας χωριζει, ενα τηλεφωνο με τα κουτσομπολια της πολης, και ενας που ηθελε ντα και ντε τα 20 ευρω του σε ψηλα. Που να συναγωνιστω τοσα πραγματα εγω μαζι; ε;
Περιμενω με οση υπομονη ειχα απο ενα μεγαλο ταξιδι και μια πεινα να με θεριζει και η αλλη ακαθεκτη καθετε και μιλα στο τηλεφωνο. Ωσπου της λεω 
-Ξερετε θελω να βγαλω εισητηριο για επιστροφη
-Μισο λεπτο κυρια μου δεν βλεπετε οτι εχω δουλεια;
Αυτο το κυρια μου- που στο καλο το ειδε;- και η σοβαρη δουλεια ηταν οτι ο μπαμπης ο ταξιτσης χτυπησε με τον κωστα τον μπακαλη και οτι η κατινα απατα τον γιαννη ελεος. Ολοι φωναζαμε και αυτη αταραχη,. Αλλα οχι εμεις εκει καθομασταν και σχολιαζαμε οτι ελεγε οποτε καποια στιγμη το εκλεισε και μας εβγαλε πια ενα απλο χαρτι. Ξεκινω που λετε για το ξενοδοχειο και ηξερα που ηταν απο την προηγουμενη φορα που εμεινα. Αλλα με τα ποδια απο τα κτελ πρωτη φορα το κανω. 2:35 ξεκινησα μεσα στον ηλιο με μια βαλιτσα να κανει θορυβο και μονη να με κοιτουν ολοι. και βλεπω ξαφνηκα μια ταμπελα να λεει. Αντε εσυ να πεινας να κουβαλας κατι βαρυ και να λες εχω ακομα τοσα μετρα. 
Αλλα εγω το εριξα στην παλαβη και εβγαζα φωτο οτι εβρησκα μπροστα μου για να το παιξω τουριστας και να αντεξω. Και ομως....αντεξα και μεσα σε ενα τεταρτακι εφτασα στο ξενοδοχειο. 
Πηγα εδωσα τα στοιχεια μου- εβλεπα την ταυτοτητα μου και ελεγα καποτε να την χασω για να βγαλω καλυτερη φωτο-  με τα ποδια στον πρωτο οροφο και τσουπ στο 107 δωματιο να αφηνομαι πανω σε ενα κρεβατι να ηρεμησω και τσουπ με δωνει το κινητο μου. Φυσικα εχω απρει την μαμα τηλ για να μην ανησυχει κιαι με πηρε και το καμαρι μου για να δει αν εφτασα. Και περιμενα να ερθει μπας και φαμε μαζι κατι. Καταιβηκα και στην υποδοχη ειδα μαζι με την ρεσεψιονιστ τον βασιλικο γαμο- πολυ κουτσομπολιο ριξαμε και περασε καπως η ωρα- εγραψα και μια συντομη αναρτηση- με ειδατε κιολας τυχερουληδες- εριξα μια γρηγορη ματια στα σπιτια σας και τσουπ στο δωματιο μου. Αλλα τελικα ο οδηγος που εφερνε το καμαρι μου πηγαινε σαν χελωνα και εκανε εναν αιωνα- εκανα και ριμα- και εφτασε κατα τις 5:30 οποτε ειχα κοιμηθει ψιλο, ακουγα για τον γαμο, και το στομαχι μου εκανε κονσερτο. Το καλο ειναι - και γενικα αυτο μου αρεσει- οτι ολα τα ειχα κοντα. Ετσι οταν εφτασε και εκανε ντουζακι ειπα θα παω μονη μου στα GOODY'S να φαω κατι για να στειλωθω και εκει παλι περιμενα με τις ωρες γιατι πρωτη μπηκα τελευταια βγηκα. Περασαμε ενα δημιουργικο απογευμα- ο καθενας ας καταλαβει οτι θελει- και εφτασε 8:40 για να δουμε το ρολοι και να πουμε οτι δεν καταλαβαμε πως περασε η ωρα. Αλλα το καμαρι μου αν κατσει πολυ σε ενα μερος ησυχια δεν εχει και ετσι βγηκαμε εξω να δουμε την Αρτα την νυχτα- καλα ε πολλα μερη εχεις αν διαλεξεις φυσικα αν ξερεις την πολη- και μεσα απο μια απλη βολτα καταληξαμε εδω. 
Πολυ ωραιος χωρος και εχω ενα κακο - αν θελετε - συνηθειο. Εναν χωρο τον καταλαβαινω αν ειναι καλος παο την τουαλετα. Ετσι μπαινω μεσα, και βλεπω ποσο σχολαστικος με την καθαριοτητα ειναι ο ιδιοκτητης γιατι από εκει βλεπεις αν προσεχει γενικα τι κανει το μαγαζι του. Και ομολογω οτι στα μικρα μερη- μαλλον επειδη ειναι λιγα τα στεκια υποθετο- ειναι προσεγμενοι οι χωροι τους σε διακοσμηση και γενικα σαν αισθηση. 
Καθομαστε καιε χουμε ριμαξει ο καθενας απο μια πρασινη μπυρα και εκεινα τα ερμα τα μεζεδακια που εφερανα μαζι. Εγω -πρωτη φορα ειδα μαζι εμ μπυρα αυτο- αλλα μου αρεσε σαν ιδεα. Αν πατε Αρτα να ξερετε πως οι ντοπιοι δεν το λενε το μαγαζι αυτο - και γενικα μαλλον ολα- με το ονομα του αλλα ειναι γνωστο ως το μαγαζι του Βλαχου γιατιε τσι λενε τον ιδιοκτητη.
Ωραιος χωρος, προσεγμενη μουσικη και χαμηλη- το κυριοτερο για μενα- και ευτυχως ακουγα τι ελεγε το καμαρι μου γιατι αλλιως το εβλεπα να τον επερνα σηκωτο και να φευγαμε. Σε αυτο το μαγαζι μου αρεσαν μερικες σκηνες.
 Ξερετε αν σου αρεσει ο χορος ειναι κατι που σου μενει απο θημενο και παντου το κοιτας .


Το θαυμαζεις και λιγο ζηλευεις αυτους που εκφραζονται τοσο εντονα μετο σωμα τους και οχι με τα λογια.








Τοσο εντονος παθιασμενος χορος που απο την εικονα και μονο σε παρακεινει να τον χορεψεις. Αλλα σαν εικονα μου αρεσε πολυ μεσα στον χωρο.
Που λετε ολα καλα ολα ωραια και τελειωσε η πρωτη μερα μεσα σε ενα ζεστο παπλωμα μια περασμενη ωρα και η πρωτη μερα μας βρηκε να βλεπουμε ονειρα και να κανουμε σχεδια στον υπνο μας.                                                        







4 σχόλια:

  1. πολυ ομορφη η Αρτα...δεν ξερω εσυ τι λες μικρη μου αλλα εχει ωραια μπαρακια και μεζεδοκαταστασεις...και αν κανεις και μια βολτα στα χωρια τους ειναι αλλη φαση..εκτος πολιτισμου...αγνα και αγρια ομορφια...μου αρεσει πολυ η περιοχη,εχω παει 4-5 φορες(ειναι η κολλητη μου απο εκει)και εμενα διπλα ακριβως στο ξενοδοχειο κρονος(εκει ειναι το σπιτι της)χιχιχιχι...χαιρομαι που περασες"δημιουργικες" ωρες με το αμορε...αυτο σημαινει πως γεμισες μπαταριες και περιμενουμε νεες δημιουργιες ολο εμπνευση απο το γιοφυρι...χαχαχαχα...φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοιτα στα χωρια δεν μπορουσαμε να παμε γιατι δεν ειχαμε τουτου αλλα δεν με χαλασε καλα ηταν ωραιο κρασι λιγο ποταμε και το αγορι μου τι αλλο να ζητησω; τπτ μου εφταναν και μου περισεψαν
    οσο για διαγωνισμους εχω αρκετους οτνα μπορω βεβαια να στειλω και τα δωρα ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραααβοο μπραβο χαιρομαι που διαβαζω ποσο ομορφα περασατε :) ααααχχ μου θυμιζεις τα δικα μου!! και εγω ταξιδι ολοκληρο εκανα για να δω τον αντρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαρια μου και παλι να το κανεις και εκεινος για σενα ετσι για αλλαγη οχι ολη μερα κοντα κοντα και να ημαστε δεδομενοι για τους αλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις