Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΙΔΕΕΣ...ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ.....

Άντε καλέ, μην κοιτάτε με μελαγχολία το παράθυρο και παιζετε με τις σταγόνες.
Μην ακουτε, το μπουμπουνιτο και φοβαστε- όπως εγω- και λετε ακομα να ερθει η Ανοιξη.
Αφήστε τις ομπρελες - εκτος αν ειναι πολυχρωμες- και κανετε σχεδια για διακοπες.
Απλά σήμερα, θελω να σας πω για εκεινες τις μικρες χαρες, που για αυτον που τις ζεις ειναι κατι, και για οσους ειναι απ εξω, ειναι απλα μια γνωση παραπανω ή ενα εναυσμα για μια νεα ιδεα.
Θελω να σας πω, πως καθε μερα ειναι μια χαμμενη αν δεν δωσεις προσοχη και αξια στα μικρα, που σε κανουν να νιωθεις χαρουμενος και ετσι ειναι οσοι ας πουμε " ζηλευουμε" γιατι δειχνουν καλα και εμεις όχι.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Που λετε, χτες το πρωι, ειχα μια λαχταρα να καταιβω στο κεντρο να παω στα μαγαζια με χαντρες, να βρω κλιπ για ατρυπητα αυτια. Κοιταζα βιτρινες, εβλεπα τιμες, συγκρινα μεταξυ τους, παρατηρουσα εξυπηρετηση για να ξερω που να ξανα παω, ειδα σπανια κομματια που ειναι ακριβα αλλα λεω
Αξιζεις οτι σου αρεσει οποτε μην σκας καποια στιγμη θα το παρεις
και τελικα κατεληξα στο LA DI DA να βρω κλιπ- οχι οτι αλλου δεν βρηκα- και εκανα εναν κρικο που ειχα φτιαξει εγω με κλιπ. Τα φορεσα- με βοηθησε η κοπελα να το φτιαξω ωραιο-και απο την Ναυαρινου ως το σπιτι μου- διαδρομη μισης ωρας γιατι ηρθε γρηγορα το λεωφορειο- καταλαβα οτι πρεπει να παω να κανω τρυπες στα αυτια γιατι πονεσα υπερβολικα.
Βεβαια θα μου πειτε γιατι δεν εχω κανει ως τωρα. Κλασικη η απαντηση φοβαμαι υπερβολικα τον πονο εχω και την Ιωαννα να με λεει
-Βρε καλο μου βρε χρυσο μου δεν πονα παμε μαζι
-οχι θελω να προετοιμαστω ψυχολογικα
-βρε εγω εχω κανει τοσες παντου και τατουαζ εκανα δεν ποναει
-οχι δεν μπορω αμεσως
Που λετε με τα πολλα, χτες πηρα ενα μαθημα και ειπα οταν με το καλο ερθει ο Χρηστακης μου εδω θα παμε μαζι, να εχω συμπαραστατη γιατι αλλιως ειμαι ικανη να πεσω χαμω.Βλεπω και πολλα ζευγαρια σκουλαρικια που μου αρεσουν και δεν μπορουσα να τα φορεσω, οποτε πειθομαι σιγα σιγα πιο πολυ. Παει και αυτο. Ενιωσα καλα οταν μπηκα σπιτι και ελπιζα να παρω νεα απο την νικητρια γιατι δεν με μιλουσε τοσο καιρο και ενιωθα λιγο ασχημα- ευτυχως με εδωκε τα στοιχεια της οποτε θα της το στειλω- και σχεδιαζα πως θα ενιωθε οταν θα το κρατουσε στα χερια της. Και ηταν ωραια η στιγμη να φανταζομαι πως κατι δικο μου θα ειναι στα χερια αλλου.
Μπηκα σπιτι, ειδα τηλεοραση- κλασικα το εκανα μονο για τον Βργγο να δω τι γινετε- και μετα βουρ στο δωματιο για ιταλικα. Θα με πειτε ανομαλη αλλα το οτι καθε μερα κανω καια πο μια σελιδα απο το βιβλιο που πηρα απο το παζαρι δευτερης ευκαιριας με κανει να νιωθω καλα. Οταν καταλαβαινω κατι που πριν 2'' δεν ηξερα πολυ μου αρεσει. Κανω ασκησεις και την σελιδα μου απο το βιβλιο του μαθητη και ολα καλα πανε. Μπορω...ναι μπορω ακομα να φανταζομαι οτι παω να δωσω για πτυχιο- αλλα δεν το κανω για αυτο αλλα γιατι θελω να μαθω- αλλα θελω να φανταζομαι οτι μπορω να παω να δωσω και να τα καταφαιρω μονη μου. Φυσικα εχω βρει και ενα Blog που εχει μια καθηγητρια και το εχω κατα νου οποτε βρω τα δυσκολα να την ρωτησω κατι.
Εκει στην αναζητηση που εκανα στα μαγαζια βρηκα και κορδελες και σχοινια και πολυχρωμα ονειρα να κρεμονται και να με φωναζουν να δημιουργησω κατι νεο οπως και εκανα . Πηρα πρασινο λαχανι κορδονι και θελω αλλα 3 διαφορετικες παοχρωσεις πρασινου για να ξεκινησω την νεα μου δημιουργια, αλλα σιγα σιγα να βρω λεφτα και ιδεα πως θα ειανι για να την στεισω και να την δειξω μετα να με πειτε τα σοφα σας λογια για σχολια. Εφυγα λιγακι απο το σπιτι μου το μεσημερακι και πηγα στην βιβλιοθηκη οπου σας γρφω καθε μερα να δω τι μου εχετε αφησει και δημιουργησα εναν αλλο χωρο ειδικα για τις δημιουργιες μου - οταν με βοηθησει η Ιωαννα να τον ολοκληρωσω θα τον δειξω- και εκει ενιωσα απο την αρχη πως ειναι ο χωρος που μπορω να αφεθω και να ηρεμησω για να δημιουργησω. Κατι για μενα γιατι μου το χρωσταω κατι για σας γιατι θελω να με εχετε πανω σας. Και στην βιβλιοθηκη βρηκαν να με περιμενουν 2 βιβλια που ηθελα απο καιρο. Πραγματικα χαρηκα πολυ και ξεκινησα το ενα μεχρι να πεις κυμινο το εφτασα στην μεση. Είανι ωραια να ταξιδευεις μεσα απο σελιδες και να κοιτας την φαντασια του αλλου ε; Εξω εβρεχε πολυ, μεσα εγω κουκουλωμενη με ενα τσαι ζεστο απο το χωριο σε ωραια κουπα να μου χαμογελα, και ενα κινητο να μην χτυπα γιατι ο καλος μου ηταν για καφε.
Μετα ομως ηρθε η σκληρη ωρα- που δεν ειναι παντα ετσι- να παω να γυμναστω. Φτανω εκει χαλαρα κανω ενα ζεσταματακι και σκεφτομαι πως τα 3 νεα μαγιω μου ειναι εκει και καποτε αν κανει καλο καιρο φετος θα παμε για μπανακι με τον Χρηστο γιατι περσυ δεν το κατωρθωσαμε καθωτι φανταρος και φετος δλδ θα κανει την πρακτικη του αλλα κατι θα κανουμε μωρε σιγα δεν φοβαμαι ολα τα μπορουμε. Και ενω εβλεπα τα αποτελεσματα γυμναστικης πανω μου πηγα στο σπιτι πτωμα, πιανω το βιβλιο για να ηρεμήσω και μετα βλεπω ΑΝΤ1 ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ. Μωρε καλα τα ειπε ο Κανακης για το ΕΣΡ αλλα δεν βλεπω να αλλαζει τίποτα.και κριμα γιατι ειναι ενα κομματι πια που δειχνει οτι αν θες να κανεις κατι καλο μες στην χωρα μην το κανεις κανε κατι σαπιο και θα σε πουνε και καλο που το σκεφτηκες.
Όμως η ζεστη του παπλωματος με εκανε να νανουριστω και ξαφνικα αρχισε να βρεχει τοσο πολυ, μα τοσο πολυ που ξεκινησαν και οι αστραπες και αεγω απο μικρη τις φοβαμαι. πολυ... Αμεσως εγω
-Χρηστοοοοοοοοοοο ελα δω αγκαλιτσα να με κανεις γιατι φοαμαι το σκοταδι και τα μπουμ μπουμ εξω
-ερχομαι πουλακι μου και μην φοβασαι εγω ειμαι εδω.
Μονο που το ειπε με εφτασε μονο που το σκεφτηκε μου αρκει και ηταν σαν να βρησκοταν διπλα μου. Για ποτε ηρθα απο την Αρτα- και να ξερατε ποσο την θυμαμαι και τη θελω πισω- για ποτε φτασαμε μια βδομαδα μετα δεν καταλαβα καλα. Και ομολογω οτι για να ηρεμησω κρατουσα αγκαλια τον βατραχουλι και τον γκαρυ που μου πηρε δωρο ετσι βρε αδερφε, για να πιστεψω οτι εχω κοσμο γυρω μου μπας και ηρεμησω. 
Αλλα μπααααααααα αδικα γιατι παλι κατι με εκανε να τρελαινομαι και να λεω τιι να κανω βρε για να ηρεμησω; Ωσπου αναβω το φως 12 το βραδυ και μου ερχεται φαινη ιδεα. Εκανα κατι απλο λιτο και εβαλα μεσα την καρδια μου την αγαπη μου και ολη την σοφια μου και το εκανα δωρο για τον μικρο μου. όταν ειναι η ωρα να το παρει θα σας το δειξω οκ; Και μακαρι να το κανετε και εσεις.
Ετσι περασα καλα...ναι περασα καλα γιατι εδωσα αξια σε ολα μου τα συναισθηματα και την φαντασια μου.

28 σχόλια:

  1. δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει,δεν ποναει.εγω περυσι εκανα δευτερη στο ενα αυτι και ακομα κι αυτη δεν με πονεσε.ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΑΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ βρε χιωτισσα μου για να το λες θα το κανω και εγω οκ; οταν γινουν θα σας τις δειξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκφρασου μου καλημερα ευχομαι να βρηκες καλη ταινια ε; να εισια καλααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγω φοβαμαι τη τρυπα στο αυτι! χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου βρε κούκλα μου!Πολλές ιδέες πράγματι!
    Αλήθεια σου λένε δε πονάει...εγώ έκανα στο δημοτικό κ δε πόνεσα ΚΑΘΟΛΟΥ...όταν βγήκα έξω με πόνεσε ΛΙΓΟ..χαχα..μάλλον απο τον αέρα!!!
    Όταν έχω διάφορους πόνους ή όταν νομίζω οτι θα πονέσω σκέφτομαι οτι μεθαύριο με το καλό που θα γεννήσω θα έχω τέτοιους πόνους που αυτό δεν είναι τίποτα..νομίζω οτι ο περισσότερος πόνος που μπορει να νιώσουμε είναι εκεί..όχι πάντα βέβαια..!!
    Άστα με αυτό το ΕΣΡ..μια τον Λάκη μια τον Κανάκη..!!
    Κ εγώ δε τις μπορώ τις αστραπές...φοβούμεεεε...χαχαχα!!!
    Τώρα ακούω τη βροχή κ μ'αρέσει...!!!
    Σε φιλώ κοπελίτσα μου...να είσαι καλά...τα λέμε!

    Υγ.Μου άφησες σχόλιο???Αν ναι(κάτι πήρε το μάτι μου)..νομίζω πως το έσβησα γιαυτό αν θες κάνε ένα κόπο...χιχιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα.Να το παρεις αποφαση και να τις κανεις..Ενα δευτερολεπτο υποθεση ειναι..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εκφρασου μου καιε γω αλλα δεν παει αλλο λιγοα τα εβαλα και μου αλλαξε η διαθεση αλλα πονεσ και ειπα οχι θα πονεσω μια φορα λιγο αλλα μετα ολα δικα μου θα ειναι ολα τα μωρα που κανουν χαζα ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κουνελακι μου εγω ειπα αν ποτε κανω παιδι με καισαρικη ολικη ναρκωση και καντε οτι θελετε
    ναι βρε ατιμο κουνελακι ξυλο που θα σε δωκω αχ αχ θα σε αφησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ κατερινιω αφου το λες θα το κανω το πηρα αποφαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. είτε όσο αφορά στον πόνο, είτε όσο αφορά στην απουσία κάνε σκέψεις θετικές. βοηθάνε πάντα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είμαι πολύ περήφανη που το όνομά μου αναφέρεται σε κάθε ανάρτηση πλέον! :Ρ έχω μια ιδέα για το blog. θα σε πάρω τηλ. να σου την πω. φιλιά! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω δε θυμάμαι αν πονάει γιατί τα τρύπησα στο δημοτικό, αλλά πάλι αν πονούσε θα το θυμόμουν!Τα κορίτσια μου δε τα'χω πάει να τους τα τρυπήσω αλλά βλέπω μαμάδες που τρυπούν τ'αυτιά των κοριτσιών τους πριν καν περπατήσουν...
    Για τις αστραπές έχω να σου πω ότι δεν είναι αστραπές αλλά ...πυροτεχνήματα που ρίχνουν τα αγγελάκια καθισμένα πάνω στα συννεφάκια και διασκεδάζουν! Μαλιστα συχνά γίνονται φαντασμαγορικά και περνάμε κι εμείς καλά μαζί τους! Αυτά έλεγα στα μικρά μου,όταν ήταν μικρά, και αγάπησαν τις αστραπές!
    Ελπίζω να βοήθησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά δεν πονάει καλή μου! Αλλά να τα τρυπήσεις αν το θες εσύ και αν πάρεις εσύ την απόφαση!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ιδεες πολλες ιδεες :) αντε με το καλο να κανεις τρυπες στα αυτακια σου και να μας δειξεις και φωτο με τα πρωτα σκουλαρικια που θα βαλεις :). μου αρεσει πολυ που καθεσαι και μαθαινεις ιταλικα μπραβο σου και να συνεχισεις :) να εισαι καλα και να εχεις παντα πολλεεεεες ιδεες και να δημιουργεις πραγματα συνεχως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να τ'αποφασίσεις εδώ κάνουν αλλού και αλλού στο αυτί τουλάχιστον δεν πονά και δεν ενοχλεί κεντρικές αρτηρίες!

    Τα θαλασσινά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλο απογευμα μικρηηηηηηηηη... φιλακιααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. λοιπον για να σου πω την αληθεια...ποναει λιγο!!!!
    αλλα τι σημασια εχει μια σταλια πονος αφου θα μπορεις να στολιχεις τα αυτακια σου με πανεμορφα σκουλαρικια;;;;
    καλο μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κουκλίτσα μη φοβάσαι για την τρύπα στο αυτί,δεν πονάει καθόλου και στο λέω εγώ που μου πάει νααα σε κάτι τέτοια...
    μου αρέσει που έχεις τόση φαντασία και τάση για δημιουργίες...συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. λυχνε μου εκεινη την ωρα θα σε θυμηθω γιατι βεβαια ολα θα πανε καλα αλλα ε ενα αγχος το εχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ιωαννα μου δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει και ναι ηρθε η ωρα να το πουμε στο κοινο- μεταξυ μας δλδ- αλλα με εχεις πληρωσει για να σε αναφαιρω θυμασαι;;;;;;
    μαλλον ακυρη η ιδεα αλλα μην σκας στο νετ αγαπη μου στο νετ θα βρεθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. νικη μου δεν το ειχα σκεφτει ετσι αλλα και παλι εγω φοβαμαι και παιρνω τα κουκλακια μου αγκαλια- καλα μαρι ολοκληρη γαιδαρα εισαι- θα με πεις αλλα εγω εκει γιατι φοβαμαι
    ναι μωρε βλεπω και εγω γονεις που το κανουν οποτε κατι θα ξερουν αλλα και παλι αγχος υπαρχει ομως χαλαραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σταχτοπουτα μου εγω την θελω γιατι πλεον βαρεθηκα να βλεπω ωραια πραγματα και να μην τα εχω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μαρια μου ευτυχια εισια μεσα στον κοσμο μας να εισαι καλα για τα καλα σου λογια
    βρε κοιτα να δεις θελει πολυ κοπο και επιμονη αλλα καθε μερα μια σελιδουλα τι ψυχη εχει; και ξες πως μεγαλωνει ετσι η γνωση μου; ουυυυυυυυυυ θεριευει.
    μακαρι να παω καπου για την τρυπα και να μην πονεσω και ναι τα πρωτα σκουλαρικια μου θα σας τα δειξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ζουζου μου αυτο λεω και αν δεις τι σκουλαρικια μου αρεσουν θα τρελαθεις
    μωρε φετιχ μου θα γινουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. βασιλισσα να εισια καλα και να γραφεις δημιουργικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. apinkdreamer μωρε το ξερω οτι πονα αλλα φαντασου πατουσα το λοβω μου με ενα κλιπ μιση ωρα και πονεσα ποσο πια να πονεσει το ενα λεπτο; αυτα ειανι που φοβαμαι τον πονο αλλα αντε λιγο υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ναντια μου μην σκας και απο ιδεες αλλο τιποτα μωρε φοβαμαι αλλα ας κανω υπομονη και τοτε και οταν θα βρησκω ωραια σκουλαρικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις