Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

SAN REMO 2013

 
 
 

Το να μαθαινεις ιταλικα σκέτα έχει τα καλά του. Το να μαθαίνεις ιταλικά απο όλα έχει και αυτό τα καλά του.
Θέλω να πω πως αν μαθαίνεις απλά την γλώσσα μπράβο σου , αλλά έτσι χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της γοητείας της χώρας. Απο την άλλη αν μάθεις μόνο την μόστρα χάνεις την ουσία.
Οπότε κάνω και τα δύο.
Το πρωί εργάτης το βράδυ βασιλειάς.
Ανοίγω τα βιβλία μου, γράφω με τις ώρες, κρατάω σημειώσεις, έχω ξεχάσει ελληνικά, αλλά κάτι βγάζω νόημα. Βέβαια όλα αυτά στο όσο το δυνατό επίπεδό μου. Και χτες μια παρέα παιδιών φίλοι που κάνουν δεύτερο επίπεδο ιταλικών αλλά όχι απλά με απο όλα αλλα με όλη την χώρα μέσα, παθιασμένοι όσο δεν πάει άλλο είπαν να συντονιστούν στους υπολογιστές τους να δουν τον διαγωνισμό τραγουδιού του SAN REMO 2013 και λεω οκ αντε να το δω και εγώ φέτος. Ακουστά το είχα αλλά δεν το είχα δει.
Μπαίνω στο σπίτι που λέτε χτές με πατατάκια, πάπλωμα, τηλέφωνα, και το έριξα στο να ακούω τι λένε.
Τα μισά τα καταλάβαινα στα αλλα μισά γελούσαν οι άλλοι απο το νόημα που έβγαζα. Σχολίαζα πιο πολύ αυτό που έβλεπα παρά αυτό που άκουγα. Μια εκνευριστική φωνή η παρουσιάστρια, έσερνε τα πόδια της πάνω στην σκηνή, φόρεσε όμως ωραία φορέματα όχι όλα αλλά καλά μερικά.
Και ας πάμε στο ζητούμενο, χτες ήταν η προ τελευταία μέρα και είχαν αναδρομή στα παλιά τραγούδια. Μερικά μου άρεσαν μερικά όχι. Κέρδισε ένας νεαρός στην κατηγορία νέων ο antonio maggio  και μου άρεσε αν και πολύ διαφορετική η μουσική μας. Σήμερα είναι ο τελικός και φυσικά θα τον δω ας πω ολο.
Και το καλύτερο είναι πως έτσι ενώθηκα με τους φίλους μου σε άλλη γλώσσα, εκτίμησα την δική μας και την δυσκολία να την μάθεις αλλά και την μαγεία της.
Απόψε είπαμε μιλάμε σκεφτόμαστε και τραγουδάμε ΙΤΑΛΙΚΑ
 

2 σχόλια:

  1. Ειχα αρκετο καιρο να περασω απο εδω αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους.Ευχομαι να εχεις καλη. φωτεινη εβδομαδα γεμάτη υγεία και χαμογελα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις