Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ


Το πρώτο Μουσείο που αναδεικνύει τον γαστρονομικό πλούτο
της Ελλάδας.
Αποστολή
ο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας προσδοκεί να γίνει χώρος ποιοτικής προβολής του ελληνικού γαστρονομικού πλούτου με σκοπό να διαδώσει τις αξίες που πρεσβεύει η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να μυήσουμε τους επισκέπτες στο ελληνικό φαγητό με τέτοιο τρόπο ώστε να το εντάξουν στην καθημερινότητα τους.
Περιγραφή
Πρόκειται για τον πρώτο ολοκληρωμένο πολυχώρο όπου οι επισκέπτες μαθαίνουν την ιστορία, την κουλτούρα, και την διατροφική αξία της ελληνικής διατροφής.

Ο χώρος απευθύνεται κυρίως στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν το ποιοτικό ελληνικό φαγητό μέσα απο ενα ταξίδι στην ελληνική φύση, τις διαδικασίες παραγωγής και τις μεθόδους μαγειρικής.

Η ξενάγηση στο χώρο γίνεται σε μικρές ομάδες από ξεναγούς στην γλώσσα των επισκεπτών. Τα εκθέματα αποτελούνται από παραδοσιακά αντικείμενα παραγωγής, φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικά μέσα.

Παράλληλα με την έκθεση λειτουργεί εστιατόριο όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάζει συνταγές μαγειρεμένες με τα προϊόντα, τα οποία γνώρισε στην έκθεση. Επίσης, σε ενα ειδικά διαμορφωμένο χώρο παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής, ενώ λειτουργεί και βιβλιοπωλείο με τίτλους βιβλίων σχετικά με την ελληνική γαστρονομία και οινολογία.

FACEBOOK PAGE MuseumofGreekGastronomy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ο καθενας μας είναι σκηνοθέτης αυτου του άρθρου. δωσε την εικόνα σου με λέξεις