Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

COOL SOAP

τα Cool Soaps
100% φυσικό σαπούνι

Τα cool soaps παρασκευάζονται με φυσικά υλικά και με σεβασμό στη φύση, τον άνθρωπο και τα ζώα, με τη ψυχρή αργή μέθοδο, δηλαδή με τέτοιο τρόπο ώστε τα λάδια που χρησιμοποιούμε να μην υπερβαίνουν ποτέ τους 45-50 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο, τα λάδια που χρησιμοποιούμε για τα σαπούνια μας διατηρούν ολα τα θρεπτικά συστατικά τους. Η φυσική γλυκερίνη, προϊόν της σαπωνοποίησης, προσφέρει στο σαπούνι χαρακτηριστικά ενυδάτωσης, και το κάνει φιλικό προς το δέρμα.

Η βάση των cool soaps είναι το ελαιόλαδο – η καλύτερη λιπαρή ουσία για το ανθρώπινο δέρμα – το οποίο προσφέρει φυσική ενυδάτωση προστατεύτοντας το δέρμα από ξηροδερμία εφόσον δεν του αφαιρεί τα φυσικά του λάδια. Τα υπόλοιπα λάδια, που συνδιάζονται με το ελαιόλαδο στις διάφορες συνταγές μας, είναι όλα φυσικά, και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε ζωικά λιπαρά.




Επιπλέον, σκοπός μας είναι τα cool soaps να παραδίδονται φρέσκα. Το κάθε σαπούνι θέλει 4-6 εβδομάδες για να ωριμάσει  στο εργαστήριο μας ώστε να φτάσει σε εσάς φρέσκο.

FACEBOOK PAGE Cool Soap


Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

CARAMELINO ART

Ένας ονειρεμένος γάμος, ο ερχομός του πελαργού, μια παραμυθένια βάπτιση, ένα «καραμελένιο» party και το παραμύθι αρχίζει με το Caramelino Art.

Το Caramelino Art είναι ένα εργαστήρι που θέλει να είναι κοντά σας σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας. Όνειρό μας ήταν εξ’ αρχής να κάνουμε την κάθε εκδήλωση μοναδική! Με πολύ αγάπη για τις χειροποίητες δημιουργίες, προσπαθούμε να διαφοροποιηθούμε από τα συνηθισμένα και να προσφέρουμε σε γονείς και παιδιά τις πιο «καραμελένιες» αναμνήσεις.
Αναλαμβάνουμε ότιχρειάζεται, από το προσκλητήριο, την μπομπονιέρα, το βαπτιστικό ρούχο και τα αξεσουάρ μέχρι τον στολισμό και το γλυκό, για να είναι όλα τέλεια! Δημιουργούμε πάντα βάσει των δικών σας απαιτήσεων…



Δώρα και δημιουργίες για το μαιευτήριο, τον γάμο, την βάπτιση, το παιδικό party. Όλα για εσάς και τα μικρά σας αγγελούδια με πολύ αγάπη από την Μαρία & την Χριστίνα!

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

MALLIA KOUVARIA MARIA CHRISTINA


...ιδέες,
.... μέταλλα, 
.....κλωστές, 
......φαντασία,
 .......όρεξη, 
..........κουμπιά, 
............κορδέλες... 
γίνανε ....
Μαλλιά Κουβάρια!



Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

MILESTONE OLIVE OIL

“MILESTONE” in Health and Nutrition!
MILESTONE marks the start of a new standard for early harvest olive oil: the cream of RAW olive oil.
MILESTONE is a superior form of organic unripe olive oil, hand-collected drop by drop with a timely handcrafted precision. More precious and rare even than the finest early harvest olive oil, which in the past, was exclusively available to olive oil producers.

MILESTONE is made entirely by hand, from the gathering of the fruit, to the milling using granite millstones, and then the collection of the cream of the unripe olive oil.

MILESTONE is a non-blended raw extract. It is not cold pressed but processed under the total absence of heat, a process that protects its nutritional value. MILESTONE is made entirely by hand, from the gathering of the fruit, to the milling using granite millstones, and then the collection of the cream of the unripe olive oil. The human hand alone completes the process without the use of mechanical means.

MILESTONE is based on an innovative production process by bringing together traditional olive oil processing practices with up to date, state-of-the-art research practices in the olive oil sector. The adopted methodology drastically reduces the oxidation of the olive paste.

Early harvest and special treatment gift it with high polyphenol levels. This is where MILESTONE’s unique pungent and peppery flavor, with a strong aroma of unripe olives comes from.


All the above establish it as a “MILESTONE” for health and nutrition!

facebook page MILESTONE.OLIVE.OIL

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

MELITIMON- ΜΕΛΙΤΙΜΟΝ

Μελίτιμον
Μία λέξη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτό που κάνουμε:
αγάπη
Για την μελισσοκομία και τα προϊόντα της,
για την ίδια την ύπαιθρο, την φύση, την οικογένεια.
Προερχόμενοι από αγροτική οικογένεια και συγκεκριμένα από τον χώρο της αμπελουργίας και διατηρώντας επί δεκαετίες αγροτικές καλλιέργειες στην Κορινθία, το 2010 στρέψαμε το βλέμμα μας και στην μελισσοκομία, η οποία μας κέρδισε και εξελίχθηκε σε οικογενειακή μας αγάπη. Έτσι δημιουργήσαμε το «μελίτιμον» και δηλώνουμε υπερήφανοι για το μέλι που παράγουμε! 



Υπερήφανοι γιατί παράγουμε ένα μέλι αγνό και ποιοτικό, χωρίς η ποσότητα της παραγωγής να είναι προτεραιότητα και να αποβαίνει εις βάρος της ποιότητας. Και αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε μία εν τη γενέσει της μικρή οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας τα μέλη βιοπορίζονται από άλλους επαγγελματικούς χώρους, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να βάλουν στο «μελίτιμον» πραγματικό μεράκι και κέφι.

Παρά τις συμπληγάδες από τις οποίες διέρχεται η χώρα μας, ας ακουστεί και μία αισιόδοξη νότα από ελληνικά νιάτα: έχουμε μία ευλογημένη γη και πρέπει να την αγαπήσουμε και να την αξιοποιήσουμε παράγοντας απαράμιλλα σε ποιότητα αγροτικά προϊόντα!

facebook page Melitimon

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

LOUKOUMILAND.GR



Η loukoumiland είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ζαχαρωδών προϊόντων, με εξειδίκευση στην παρασκευή λουκουμιών. Στην γκάμα μας θα βρείτε λουκούμια σε διάφορες γεύσεις ή και ανάμεικτα, τις αγαπημένες σε όλους καραμέλες Tσάρλεστον, καθώς και το παραδοσιακό υποβρύχιο με γεύση μαστίχα ή βανίλια. Για τη γεύση και την ποιότητά τους, φροντίζει το έμπειρο προσωπικό της loukoumiland που εργάζεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Για εμάς το λουκούμι αποτελεί μια διαχρονική αξία!

FACEBOOK PAGE Loukoumiland

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

SAN REMO FESTIVAL 2014


είναι το εξηκοστό τέταρτο που γίνεται και το τρίτο που βλέπω και εγώ, αλλά το πρώτο που σχολιάζω τόσο δυνατά ενεργά και με άλλους που έχουν το ίδιο πάθος με την Ιταλία. 
 Χάρη σε ένα παιδί που αγαπάει την χώρα πολύ, αλλά όταν λέμε πολύ το εννοούμε κατάφερε να ενώσει όσους μας αρέσει κάτι από αυτήν την χώρα και να μιλάμε για αυτήν. 
ξεκίνησε ενα σπουδαίο φεστιβάλ και το σχολιάζουμε σε twitter facebook με έλληνες και ιταλούς φίλους πια. 
μαγευτική στιγμή να βλέπεις την εξέλιξη της χώρας στην μουσική την αγάπη των ανθρώπων για αυτόν τον θεσμό και εσενα να προσαρμόζεσαι κάπως στην γλώσσα 
Φετος καταλαβαίνω περισσότερα αλλα εχω ακομα δρομο για να φτασω σε επιπεδο καλο 
για οσους αγαπανε την ιταλια και την μουσικη της 

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

MADRAS HOUSE OF TEA

Περισσότερα από 400 είδη τσαγιών, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό!
Αποστολή
Με πρωταρχικό μας σκοπό να εξασφαλίσουμε την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας, επιλέξαμε να τα συσκευάζουμε στις χώρες παραγωγής, γιατί εκεί υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία και χρησιμοποιούμε.
Περιγραφή


Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται από το 1975 όταν ο κ. Στέφανος Παπατζιάλας αποφάσισε να αφοσιωθεί στο αντικείμενο του γευστικού του πόθου και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τσάι και τον πολιτισμό του. Σκοπός του ήταν να κάνει ευρύτερα γνωστό στη χώρα μας το πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό, το τσάι. Με τα χρόνια και μετά από πολλές προσπάθειες η ατομική επιχείρηση μεγάλωσε και ανέπτυξε όλες τις δραστηριότητες ενός πραγματικού Οίκου Τσαγιού.
Γενικές Πληροφορίες

Επιμελούμαστε προσωπικά τα χαρμάνια μας για να ταιριάζουν με τις γευστικές προτιμήσεις των καταναλωτών που απευθυνόμαστε. Είναι μία ειδικότητα που ο κ. Παπατζιάλας απέκτησε στη μακρόχρονη πορεία του, ταξιδεύοντας στις χώρες παραγωγής, μαθητεύοντας και παίρνοντας οδηγίες από εξειδικευμένους στο τσάι δοκιμαστές καθώς και από τα μεγαλύτερα διεθνή Ινστιτούτα Ερεύνης Τσαγιού με τα οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται. Σήμερα, τη γνώση και την εμπειρία του αυτή τη μοιράζεται, εκπαιδεύοντας και νεότερα μέλη της επιχείρησης.

FACEBOOK PAGE madrasGR

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ GENTILINI ASPRO CLASSIC 2013


κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου 


Οινοποιείο Gentilini
Gentilini Aspro classic 2013
Τσαούσι- μοσχάτο Κεφαλονιάς – Sauvignon Blanc
ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου 13,5 % vol

    Κάποτε στην Ελλάδα είχε γραφτεί ένα τραγούδι που λεγόταν «σε βλέπω στο ποτήρι μου και πίνοντας σε πίνω». Σοφός στίχος. Μου ήρθε στο μυαλό τώρα γιατί έτσι ακριβώς συμβαίνει αυτή την στιγμή με μένα. Βλέπω στο ποτήρι μου ένα λευκόχρυσο κρασί του οινοποιείου Gentilini και πίνω τον Chris Carter. Μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα που θα σε οδηγήσουν αλλού. Μιας και ήμαστε Ευρωπαϊκή χώρα ας κρατήσουμε και μια καλή συνήθεια από αυτήν την ήπειρο.
  Όταν πας στο εξωτερικό, συνηθίζεται να λες ότι πίνεις ένα κρασί και από δίπλα τονίζεις το όνομα του οινολόγου και μετά του κτήματος. Και αισθάνθηκα για λίγο Ελληνίδα- Ευρωπαία χαρούμενη όταν είδα ένα ελληνικό μπουκάλι κρασί να αναφέρει το όνομα του οινολόγου στην ετικέτα του στο πίσω μέρος. Ωραία λέω. Σεβασμός από την αρχή σε όλους όσους δουλεύουν για αυτό το προϊόν πρώτα από τον τόπο παραγωγής του.
  Και ξέρεις που βρίσκομαι ω ρε  niorante αναγνώστη μου; Στην καρέκλα που βλέπει ένα σχετικά μικρό οινοποιείο, με θέα τα δέντρα και το όραμα ανθρώπων με έδρα του την Κεφαλονιά. Όπου ξύπνησε μέσα μου η αγάπη μου για την Ιταλία σαν είδα το οικόσημο Τσι οικογένειας  Κοσμετάτου όπου το 1984 ο Σπυρίδωνας ξεκίνησε η πρώτη οινοποίηση του οινοποιείο του – αν και έχει πιο παλιές ρίζες η αγάπη του και η ενασχόλησή του με τον οίνο- με ιδιόκτητους βιολογικούς αμπελώνες αλλά και με συνεργασίες με άλλους παραγωγούς. Ώσπου το τιμόνι άλλαξε χέρια και πέρασε στην θυγατέρα του- το ότι χρησιμοποιούν ακόμα αυτή τη λέξη πολύ μου αρέσει-  και μαζί με τον σύζυγο της Πέτρο Μαρκαντωνάτο δεν μπορώ να πω αν κρίνω από το ποτήρι μου σχετικά καλά τα πάνε. Εκπαιδευμένα παιδιά, με αγάπη για αυτό που κάνουν, με νου ανοιχτό σαν το Ιόνιο, και σπουδές στα εξωτερικά να μέχρι την Αμερική. Ασπάστηκαν αυτόν τον τρόπο ζωής- γιατί για την ζωή τους ολόκληρη μιλάμε- πήραν και τον Chris Carter από το χέρι για οινολόγο και άρχισαν να καλπάζουν σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
  Μην σου ακούγεται σαν τρέλα. Όλα είναι προσεκτικά και μελετημένα. Ώσπου μάθανε την τρέλα μου – ναι ναι την δική μου- για το λευκό κρασί και με κάλεσαν να το δοκιμάσω.
-         Μοναδικό Signora μου κρασί κάνουμε στον τόπο μας.
Είπαν. Με ερχόταν να τσου  πω: «υπάρχει άνθρωπός καλέ μου που να κάμει κάτι, από τα χέρια του βγαλμένο, και να μην το ονομάζει μοναδικό;». αλλά δεν το είπα. Πήγα μια βόλτα και το δοκίμασα για να έχω γνώμη. Και να είμαι εδώ, να κουνώ το ποτήρι μου με το ψηλό το πόδι, το σχεδόν στενό στόμιο, για κρασιά τύπου young white, και να λέω :
-         Μωρέ λες να έχουν δίκιο; Και να βρω κάτι καλό στο τέλος του;
Το πήρα το θέμα από την αρχή. Ξεκίνησα με την ετικέτα που λέγεται Gentilini aspro classic. Την κράτησα στα χέρια μου. Ναι. Μια από τις 12.000 φιάλες και της φέρθηκα καλά. Κοίταξα ότι είναι από τοπικές ποικιλίες και μια διεθνή για εσανς. Τσαούσικο είναι μια δύσκολη στην καλλιέργεια ποικιλία που από μόνη της δίνει πλαδαρά κρασιά. Τα 350 στρέμματα που διαθέτουν και τα 500 κιλά το στρέμμα που τρυγάνε δίνουν το 40% στο ποσοστό του χαρμανιού. Αλλά έχει χαμηλή οξύτητα. Το μοσχάτο Κεφαλληνίας δίνει το 30 % στο τελικό αποτέλεσμα  και την οξύτητα και σπιρτάδα που θέλει. Από μόνο του σαν ποικιλία δίνει μόνο υψηλά κρασιά σε οξύτητα. Και έρχεται και το Sauvignon Blanc με το άλλο 30 % να δώσει άρωμα δομή και δέσιμο μεταξύ τους. Η κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά. Πριν ξεκινήσει όλη η διαδικασία γίνεται μικροοξύδωση του μούστου και ψύξη. Όπως και το ότι τα σταφύλια μένουν παγωμένα για 24 ώρες ώστε να κρατήσουν τα αρώματά τους. Μένουν στις δεξαμενές για 24 ώρες στους 8 ºC και κάνουν ζύμωση μετά στους 14ºC. Μένουν με τις οινολάσπες τους ώστε να ζυμωθούν και να βγει φρουτένιο το αποτέλεσμα. Γίνεται μια πρόσμιξη το μοσχάτο με το τσαούσι και το μοσχάτο με το S. Blanc και όλα μαζί στο μπουκάλι δίνουν αυτό που δοκιμάζω τώρα.
  Να σου πω ότι πριν από αυτήν την ονομασία, το λέγανε απλά Classico και είχε κερδίσει βραβεία στην Ζυρίχη και στο Decanter. Η αλλαγή δεν ξέρω γιατί έγινε, αλλά μιλάμε για το ίδιο προϊόν μην μπερδευτείς. Μην ξεχάσεις πως έχει βραβευτεί και έχει λάβει καλές κρητικές για την κατηγορία του από τον Parker. Αν νομίζεις ότι όλα τα παραπάνω στα είπα για πλάκα κάνεις λάθος. Έχουν σχέση- και πώς να μην έχουν άλλωστε- με το χαρμάνι στο ποτήρι. Μιλάμε για ένα καλό μεν καθημερινό κρασί δε. Σου είπα τον τρόπο παραγωγής για να αρχίζεις να δικαιολογείς και την τιμή στο τέλος. Πέτυχε τον σκοπό του να κρατήσει το άρωμα με την ψύξη σταφυλιών, και μόλις το σερβίρεις στους 9 ºC, νιώθεις το μέλι, το ροδάκινο, και το αχλάδι, να έρχονται να σε αρπάξουν από μακριά, και πιο δυνατά όσο πλησιάζεις στην μύτη. Στο βάθος και τα λευκά άνθη διακριτικά να στέκουν πίσω πίσω. Ζεστό καλοκαίρι του 2013 και με τρύγο από νωρίς. Επίπτωση; Στο χρώμα του. Διαυγές, λαμπερό, μα με ανταύγειες χρυσές σαν να είχε περάσει βαρέλι. Παραμένει όμως δεξαμενής. Και η μαγική στιγμή που μπαίνει στο στόμα σου είναι μοναδική.
-         Έχω καλό πράγμα στο ποτήρι σου signora No?
Εκείνο το γέλιο του νικητή πριν την μάχη, έχοντας άσσους στο μανίκι του κρυμμένους είναι περίεργο. Και το είχε ο απέναντί μου. δικαίως μιας και το σώμα του ήταν μεστό μεν αλλά θέλει ακόμα χρόνο για να δείξει την ύπαρξή του. Με οξύτητα υπαρκτή αλλά όχι ενοχλητική. Με γεύση από μέλι θυμαρίσιο, ροδάκινο- όπου αν το πάρεις τώρα το μπουκάλι το καλοκαίρι θα είναι πιο έντονο- αχλάδι φρέσκο μικρό και κορόμηλα πριν ωριμάσουν. Είχε κρατήσει λίγο διοξείδιο μα λογικό. Ακόμα δεν θα κρίνω την επίγευση γιατί ήταν σχετικά κοντή με πιο λεμονάτη διάθεση. Αλήθεια σας λέω φυλάω μια φιάλη για το καλοκαίρι για επανάληψη γευσιγνωσίας.
  Για τα δεδομένα κρασί δεξαμενής με ενθουσίασε σαν αποτέλεσμα και επιφυλάσσομαι. Προς το παρόν το δοκίμασα με τοπικά τυριά, με κοτόπουλο στην σχάρα και με σάλτσα από την παραδοσιακή γλυκιά μουστάρδα της Θεοπούλας όπου την αραίωσα με αυτό το κρασί, με τυρόπιτα στριφτή με φέτα, πιπεριές που ήταν σε μούστο από ξινόμαυρο και μεσαίας σκληρότητας πιπεράτο κασέρι, με σαλάτα πράσινη με ρόκα, dressing από χυμό lime, μέλι, πορτοκάλι και aspro gentilini. Και ότι άλλο θέλετε να το κάνετε.

Πέτρο παρόλο που είσαι ένας από τους εγκεφάλους του όλου εγχειρήματος, θέλω να πω σε όσους δουλεύουν για εσένα, με εσένα και ειδικά στον Chris Carter ότι είχα …

Καλές Οινικές Απολαύσεις !!!




Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

POPYS GOURMET POPCORN

An American Tradition Handmade in Greece

Τι είναι αυτό που κάνει το Popy’s Gourmet Popcorn τόσο ξεχωριστό; Για την παραγωγή του ποπ κορν μας χρησιμοποιούμε μόνο θερμό αέρα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι αυτό είναι ελαφρύ, αφράτο και ότι παρασκευάζεται με τον πιο υγιεινό τρόπο χωρίς καμία προσθήκη άλλων λιπαρών ουσιών και ελαίων. Στη συνέχεια, για να δημιουργήσουμε τις gourmet γεύσεις του ποπ κορν μας ,μέσα σε ειδικές κατσαρόλες απο χαλκό, χρησιμοποιούμε αυστηρά και μόνον θρεπτικά συστατικά υψηλής αξίας και εξαιρετικής ποιότητας.



Κάθε παρτίδα του Popy's Gourmet Popcorn φτιάχνεται καθημερινά επι τόπου στο κατάστημά μας κι αν τύχει να περνάτε απο εκεί, η μυρωδιά της λαχταριστής καραμέλας θα σας συνεπάρει. Όμως, ακόμα κι αν η βόλτα απο το κατάστημά μας δεν είναι εφικτή, μπορείτε εύκολα να παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα όλες τις γεύσεις του gourmet ποπ κορν μας. Εμείς, θα το παραδώσουμε στην πόρτα σας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Κι αν μένετε εκτός Ελλάδος, έχουμε ευχάριστα νέα και για εσάς καθώς στέλνουμε το gourmet ποπ κορν μας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πιστεύουμε πως όταν δοκιμάσετε τις γεύσεις του Popy's Gourmet Popcorn, θα τις λατρέψετε όσο κι εμείς!

FACEBOOK PAGE popyspopcorn

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

WISE TREE ORGANIC EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

Wise Tree provides the world fine goods from Greece. Organic Extra Virgin Olive Oil, Organic Grape Vinegars and more...
Αποστολή
Every WISE TREE product contains the wisdom of olive and vine. They offer your family high quality, organoleptic properties, safety and, in conclusion, the nutrition that the fruits of the olive tree and the vine are destined to offer.
Περιγραφή
In Greece, people produce olive oil and wine during thousands of years. WISE TREE combines in its products this very same, long lived tradition, affectionately elaborated through modern know-how and the principles of sustainability.


This is why we approach these emblematic products with respect and utter care. We choose our collaborators with outmost attention and make sure they share our own values. Thus, through attentive, traditional cultivation and harvesting, modern production and advanced standardization and packaging, we come to the best of results: The WISE TREE products.

facebook page WiseTreeGr


Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ




Αν έχετε παιδιά, αν είστε παιδιά, αν απλά θέλετε ένα δώρο, για μένα προσωπικά αυτό το βιβλίο αξίζει. 
Σαν γεωπόνος το λέω έχει πολύ ενδιαφέρουσες απλές και σημαντικές πληροφορίες για να μάθουν τα παιδιά ώστε να μπουν στον κήπο και να μάθουν τα μυστικά του.
Ο εκδοτικός οίκος Ψύχαλος έχει εκδώσει το βιβλίο ο Ανδρέας και η πασχαλίτσα στον λαχανόκηπο με ωραία εικονογράφηση για να τραβάει τα παιδιά και να τους δώσει κίνητρο να παίξουν 
 Μου άρεσε και σας το συστήνω  

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

PROSECCO ZONIN DOCG


κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου 

Prosecco zonin
Prosecco
Docg 11% vol 

Και έχει γεμίσει η αγορά με αυτό το προϊόν. Διάφορες εταιρίες εισάγουν αυτού  του είδους τα κρασιά. Πίνουμε χωρίς να ξέρουμε τι είναι, αλλά και ότι η χώρα μας παράγει αφρώδες κρασί. Μερικοί φίλοι μου λοιπόν το προτιμούν και μου ζήτησαν μια γνώμη και μια πρόταση.
Θα δώσουμε κάποιες πληροφορίες λοιπόν έστω τις βασικές και μετά μια καλή πρόταση για να ξεκινήσεις να πίνεις με γνώση, στυλ, και τεκμηριωμένη άποψη, αυτές τις φυσαλίδες.
  Το Prosecco καλλιεργείται στην ζώνη του Veneto βορειοανατολικά της Ιταλίας.  Παράγονται αφρώδη σε τρεις τύπους ξηρά ημιαφρώδη και αφρώδη. Τα πιο φίνα είναι από τα DOC. Τα πιο σημαντικά και που αξίζει να δοκιμαστούν είναι τα Prosecco di Valdobbiadene όπου καλλιεργούνται σε μια μικρότερη περιοχή.
 Η πρόταση μας για σήμερα είναι ένα κομψό ποτήρι για αφρώδη κρασιά, για να δοκιμάσουμε το λεμονοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες Prosecco της ZONIN. Μύτη αρωματική μεν ήπια δε. Με την είσοδο στο στόμα, δείχνει την οξύτητα και την τραγανότητα που διαθέτει σαν ποικιλία. Με αρώματα από αχλάδι, μήλο πράσινο, lime, κορόμηλα, και σχινόπρασο. Με σώμα μέτριο και αφρισμό σχετικά καλό δένει με το τελείωμα του που είναι σύντομο, ευχάριστο, δροσερό.
Συνδυάζεται με λευκά γλυκά, παγωτό, τάρτες, με καθημερινά πιάτα, σαλάτες, για την τραγανότητα, και την δροσιά του στους 10ºC. Εύχομαι αν το ξαναδοκιμάσετε ή αν το πρωτοδοκιμάσετε να μου πείτε την άποψη σας για να έχει ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων. Έως τότε…


Καλές οινικές Απολαύσεις !!!

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ ΝΟΥΜΕΡΟ 9 2013


                                                 κείμενο-φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου 

Κτήμα μουσών
9 2013
Ασύρτικο Trebbiano Saubignon Blanc
12% Vol  ΠΓΕ Θήβα

Και ένα απόγευμα εκεί που κάθομαι χτυπάει το τηλέφωνο μου και στην άλλη γραμμή ήταν ένας φίλος μου από Αθήνα ο Νικόλας και μου λέει:
-          - Ιωάννα βγήκε το κρασί σου. Ένα νέο μικρό οινοποιείο έχει βγάλει μια φιάλη που είναι σίγουρα για εσένα.
-         - Μάλιστα Νικόλα ενθουσιασμένο σε ακούω άρα το έχεις δοκιμάσει. Πες το μου και εμένα να το βρω.
-         -Κτήμα Μουσών λέγεται και το έχει ονομάσει με το νούμερο 9 κατάλαβες; Διαβάζω ότι έχει 3 ποικιλίες είναι λευκό όπως σου αρέσει, έχει την αγάπη σου για την Ιταλία μιας και η μια ποικιλία είναι από εκεί, πράσινο χρώμα που σου ταιριάζει και το νούμερο 9 που είναι το Ι. Απλά και ωραίο.
-         - Νικόλα μπες skype και θα σε πω μια ιστορία.
-Μετά από 10 λεπτά ήμασταν και οι δύο μπροστά σε έναν υπολογιστή και ξεκινούσα να του πω μια ιστορία να μάθει κάτι και αυτός σωστά.
-         - Πες μου Ιωάννα τι ιστορία θέλεις να μου πείς;
-         -Καταρχάς μιας και μένεις στην Αθήνα είναι κοντά σου  -λίγες ώρες μακριά δλδ, το οινοποιείο αυτό- και εσύ μπορείς να πας πιο εύκολα από ότι εγώ. Αυτό το μπουκάλι που κρατάς έχει ιστορία μεγάλη και πολλές θυσίες και εξέλιξη οικογενειακή για να το κρατάς εσύ.
-         -Για να το λες σε πιστεύω. Και εγώ νόμιζα ότι θα σου έλεγα κάτι νέο που δεν το ήξερες.
-         -Μέχρι να φτάσει εδώ πάνω έκανε ταξίδι μέσα στην πόλη σου και το έμαθα. Διάβασα και για αυτό ώστε όταν θα έρθει να το υποδεχτώ όπως του πρέπει.
-         - Πες μου και μένα λοιπόν, να λέω και κάτι παραπάνω στους φίλους μου μιας και το πίνουμε τελευταία πολύ.
-         -Ανήκει στην οικογένεια Ζαχαρία, όπου ζει και καλλιεργεί στην Άσκρη Βοιωτίας έξω από την Θήβα. Το 1947 ο Νικόλαος Ζαχαρίας ξεκίνησε την οικογενειακή επιχείρηση με την οποία ασχολήθηκε και την εξέλιξε ο γιος του Αθανάσιος. Και το καλύτερο; Για αυτό το κτήμα το 1989 πήρε μια σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης και έκανε το πρώτο εμφιαλωμένο κρασί.
-        - Ενδιαφέρον δεν λέω αλλά μπορεί να τα ξεχάσω όλα αυτά. Κάτι άλλο πιο απλό;
-         -Ο Θανάσης έκανε 3 γιούς από τους οποίους πίνεις το αποτέλεσμα που κρατάς. Ο Νικόλας είναι ο οινολόγος, ο Στέλιος απόφοιτος ΑΣΟΕΕ, και ο Παναγιώτης ηλεκτρολόγος μηχανικός. Παράγει 180.000 φιάλες και το 25% γίνεται εξαγωγή.
-         -Τελικά όντως δεν είναι μικρό και νέο οινοποιείο καλά που μου το είπες. Αλλά για το κρασί που πίνω δεν ξέρεις κάτι.
-         -Φυσικά και ξέρω. Ήρθε η ώρα που όσες γνώσεις πήρα για αυτό το κτήμα τις έβαλα μέσα στο ποτήρι που κρατώ.
-         -Α έτσι έ; Τέλεια τότε θέλω την άποψη σου. Λοιπόν;
-         -Κοίτα έχει χρώμα ανοιχτό κίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Λαμπερό, διαυγές, καθαρό. Μύτη αρωματική μεν ήπια δε, βοτανική πιο πολύ και ανθική. Το στόμα του κρατάει την δροσερή οξύτητα και την τραγανότητα που έχει το ασύρτικο. Με μεσαίο σώμα, και γεύσεις από πράσινο μήλο, ροδάκινο, βερίκοκο, και μια μεταλλικότητα που δικαιολογεί την ξηρή μορφή του, έχει ισορροπία, γεύσεων και άνθη προς το τέλος. Η επίγευσή του είναι σχετικά σύντομη με μια ιδέα πικρότητας και γεύση από χορτάρι και αβοκάντο.
-         -Εμένα μου έμεινε κάτι σαν πορτοκάλι και μια ιδέα πιο πικάντικου.
-         -Ενδιαφέρουσα προοπτική την βρίσκω. Καλά κάνει και το πίνεις με παρέα γιατί είναι ενδιαφέρον απλό καθημερινό κρασί, που πίνεται άμεσα, σε ένα ποτήρι τύπου young white wine, στους 8 ºC.
-         -Δεν ξέρω από ποτήρια Ιωάννα, να μου πεις με τι να το συνοδεύσω θέλω.
-         Σαλάτα ρόκα με ρόδι, κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, μπρουσκέτες με αλλαντικά ελαφριά, λουκάνικα και όπως θέλεις.
-         -Οπότε θα σε περιμένω να έρθει να στα μαγειρέψω και να τα πούμε από κοντά δοκιμάζοντας και τα άλλα του κτήματος.
-         -Ως τότε…


Καλές Οινικές Απολαύσεις !!!

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

LIMITED EDITION HANDMADE PRODUCTS



Handbags, cases, t-shirts etc. with materials of high quality and environmentally friendly.
If you need any further information please do not hesitate contacting us (mailbox).
Περιγραφή
The Collective "Limited Edition Handmade Products" unites 3 creators. "Friday is my name", Phillipp Kuhn and "Oso Verde", full of inspiration, energy and imagination create for you three new unique collections of handbags, cases, t-shirts etc. with materials of high quality and environmentally friendly.


Η κολεκτίβα Limited Edition Handmade Products ενώνει 3 δημιουργούς. Η "Friday is my name", ο Phillipp Kuhn και η "Oso Verde", γεμάτοι έμπνευση , ενέργεια και φαντασία, δημιουργούν για σας 3 νέες μοναδικές συλλογές από τσάντες, θήκες, t-shirts κ.α. από υλικά εξαιρετικής ποιότητας και φιλικά προς το περιβάλλον.

FACEBOOK PAGE L.E.HandmadeProducts

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΜΩΒ ΜΟΥΡΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΗΜΑ


Σχεδιασμός και δημιουργία σύγχρονου κοσμήματος από μέταλλα, ασήμι 925, ημιπολύτιμες πέτρες.
Περιγραφή
'Ολα τα κοσμήματα είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα στο χέρι, με φροντίδα, προσοχή στη λεπτομέρεια και με την τεχνογνωσία της μεταλλοπλαστικής. Τα εξαντλημένα κομμάτια ξαναφτιάχνονται, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα να προκύψουν κάποιες διαφορές. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα κομμάτι έτσι όπως εσείς το έχετε φανταστεί.

Για παραγγελίες ή ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου καλέστε στο 6909023899.

facebook page ToMobMouro