Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

OFELIA FINE GREEK PRODUCTS


.Μετά από μια μακρά σειρά από συναρπαστικές διαδρομές σε όλη την Ελλάδα, με μοναδικό σκοπό την ανεύρεση των πιο εκπληκτικών συστατικών αυτού του ευλογημένου και της εύφορης γης, έχουμε επιλέξει προσεκτικά μόνο τα πιο φρέσκα και θρεπτικά συστατικά, τα οποία καλλιεργούνται με τις πιο φυσικές μεθόδους. Όλες οι ελιές, φρούτα, λαχανικά, βότανα και άλλα συστατικά των προϊόντων μας είναι τόσο φρέσκα όσο και ως φυσικό προιόν, δεδομένου ότι μπορεί ενδεχομένως να είναι. Δεν έχουν τεχνητά πρόσθετα, γλυκαντικές ουσίες ή συντηρητικά δεν έχουν προστεθεί σε οποιοδήποτε από αυτά.

Αυτά φυσικά καλλιεργούνται και με κόπο έχουμε επιλεγμένα συστατικά που έχουν συνδυαστεί με ακρίβεια σύμφωνα με τις πιο αυθεντικές συνταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Σκοπός μας ήταν να διατηρήσουν ανώτερη γεύση και θρεπτική αξία. Τα προϊόντα μας είναι ιδιαίτερα φημισμένα για τη φυσική υφή τους, την αρχική γεύση και την εξαιρετική γεύση.

Με την ενσωμάτωση όλων αυτών των εξαιρετικών προϊόντων που μαζί δημιουργήσαμε την Ofelia, μια νέα οικογένεια προϊόντων αντάξια του ονόματός τους, προσφέροντας μεγάλο "όφελος" και "αξία" για την υγεία του σώματος, του νου και της ψυχής!


Προϊόντα

Premium Extra παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Βιολογικές Ελιές, Βιολογικά λιαστές ντομάτες, Ψητές κόκκινες πιπεριές, χοντρό θαλασσινό αλάτι, Φυσικό θυμαρίσιο Μέλι Πεύκου Μέλι με Μαστίχα, κρέμα φουντουκιού με μέλι, παραδοσιακά

γλυκά του κουταλιού, σπιτικές μαρμελάδες, χειροποίητα ζυμαρικά και ριζότο, Παραδοσιακά σάλτσες ντομάτας, χειροποίητο χαλβά, 100% ούζο, 100% Authentic Λικέρ Μαστίχας, ολόκληρα Τρούφες, Λάδι Τρούφας, κλπ







.
.
.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

DE.BOUR

 
 
Αν θυμάστε το επιθετό μου θα καταλάβετε γιατί έχω αδυναμία στα παπούτσια.
Μόλις το γνώρισα το μαγαζί και ήθελα να σας το προτείνω .
Για όσους μένουν στην Αθήνα θα είναι εύκολο να το δουν απο κοντά, για τους άλλους απο την σελίδα του μόνο.
Μιλάω για ένα μαγαζί στο Κολωνάκι στην οδό Γριβαίων 4 στον πεζόδρομο, όπου το de. bour θα σας τρελάνει. Είναι το όνειρο της Ντέπυς Μπουρνάζου, που σπούδασε σχέδιο ενδυμασία και υποδηματοποιεία και ολα αυτα ξαφνικά και για δικό της κέφη που της βγήκε σε καλό και δημιουργικό κομμάτι ζωής.
Απο τις φωτογραφίες του στην σελίδα του καταλαβαίνεις την τάξη, το στυλ, την ομορφιά, την σημασίασ την λεπτομέρια.
Με ρούχα , κοσμήματα, παπούτσια σίγουρα είναι ο παράδεισος για να περάσεις καλά
Δεν έχετε παρά να μπείτε στην σελίδα του στο facebook και να καταλάβετε γιατί τρελάθηκα.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ


Έρχεται μια μέρα η μητέρα μου και μου λέει οτι έκαν μια μαρμελάδα και μια σάλτσα άλλο πράγμα μοναδικές. Τι να κάνω , για να μην μέινω νηστική για μέρες μην της χαλάσω χατήρι της είπα ναι. Σε μια βόλτα μου όμως μέχρι την Χίο  μέσα στις βόλτες μου ανακάλυψα πολλά μαγαζιά και μέσα σε αυτά και μία κάβα. Πέρα απο κρασία είχε και διάφορα προιόντα απο όπου διάλεξα μοναδικά ΟΝΤΩΣ πράγματα. Η κάβα λεγότανε vinius wine gallery
και εκεί διάλεξα μαρμελάδες και σάλτσες απο μια μικρή επιχείρηση απο την Μυτηλήνη
  Ο Νικόλαος Παπαγιαννίδης ετοίμασαι το 1999 μια επιχείρηση με επιδότηση με βάση τις μαρμελάδες και τις σάλτσες, με οικογενειακές συνταγές που κρατάνε απο το 1895 και με όπλο του την τεχνολογία έκανε θαύματα. Έβαλε την φαντασία του και ετοίμασε γεύσεις πρωτότυπες όπως μαρμελάδα σοκολάτα πορτοκάλι, φράουλα σοκολάτα, βατόμουρο και ούζο, και άλλες. όπως και οι σάλτσες του έχουν γεύσεις για όλα τα φαγητά, με διαφορετικό αποτέλεσμα στο πιάτο απο ότι το φανταζόμασταν.
Γεύσεις ντομάτα ελιά και ούζο, ντομάτα βαλσάμικο κρεμμύδι, ντομάτα και μαστίχα, ντομάτα και φράουλα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε το έχει κάνει νέο προιόν.
  Με καταχωρήσεις σε διάφορα περιοδικά και σαιτ, με αίσθηση της ποιότητατας απο την κατασκευή τους αυτά τα προιόντα δίκαια βραβεύτηκαν το 2004 με ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, το 2005 τρία είδη του έχουν ασημένιο βραβείο, και καθημερινά απο όσους τα διαλέγουν.
  Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να τα βρείτε για δοκιμή δεν έχετε παρά να μπείτε μέσα στην σελίδα τους www.papayiannides.gr αλλά και στην σελίδα τους στο facebook PAPAYIANNIDES-sauces-and-marmelade

 

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

GREEK EXQUISITE TASTES


Αχ που σε παω που σε παω απόψε.
Σε ταξιδεύω μέσα απο ελληνικά προιόντα σε ιδέες που γεννιούνται απο Έλληνες που μένουν σε αυτήν την χώρα που καταρέει, αλλά που με τόσο δημιουργικά μυαλά όλο και κάτι καλό ετοιμάζετε.
Θα σε πάω μέχρι την Λαμία για να δείς έναν συντοπίτη μου που ρίζωσε τόσο βαθιά εκεί που έκανε ελαιώνα και μάλιστα βιολογικό. Βέβαια ο ελαιώνας μπορεί να είναι στην Λαμία αλλά το λάδι είναι απο την Λακωνία απο έναν νέο παραγωγό με μεράκι και πάθος για το λάδι όπου συνεργάζονται. Ο Βασίλης Αιβάζογλου μετά απο σπουδές στην Ιταλία γύρισε πίσω και ετοίμασε το προιόν που θα δείτε.
Έκανε την G.E.T. | Greek Exquisite Tastes που με υπερηφάνεια θα ήθελε να ανακοινώσει ότι το G.E.T. Premium Extra Virgin Olive Oil βραβεύτηκε με Gold Award στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου – Terraolivo 2013, για την εξαιρετική ποιότητα του και τη μοναδική του γεύση.
Βασικά πάντα χαίρομαι που πηγαίνουμε καλά στο εξωτερικό. Έχουν απαιτήσεις προδιαγραφές κόπο πλάνα για να μπουν σε έναν διαγωνισμό τα προιόντα και αφου περαστεί αυτός ο σκόπελος, να ξεχωρίσουν μόνα τους στην σκηνή με την αξια τους.
Η λογική της εταιρίας είναι μικρή παραγωγή μεγάλη ποιότητα
μιας και οι ελαιώνες βρίσκονται στο τρίτο στάδιο πιστοποίησης της βιολογικής καλλιέργειας και ως εκ τούτου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά φάρμακα ή λιπάσματα σε κανένα στάδιο της παραγωγής. Μας νοιάζει τι βάζουμε στο τραπέζι μας και τι δοκιμάζουμε.
  Η συσκευασία του μου άρεσε για τον μινιμαλιστικός σχεδιασμό και  την σχολαστικότητα στην επιλογή των υλικών,  που συνθέτουν μια μοντέρνα και ελκυστική συσκευασία.
 Η διαφάνεια του μπουκαλιού αναδεικνύει το βαθύ πράσινο χρώμα του ελαιολάδου.
Το κομψό κουτί παύει να είναι ένα απλό, χρηστικό μέσο προστασίας του λαδιού από το φως, αλλά μεταμορφώνεται σε μέσο προβολής του προϊόντος.
Με το ευρηματικό του άνοιγμα αφήνει να αναδυθεί το μπουκάλι, τονίζοντας την μοναδικότητα του περιεχομένου του.
Εαν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να μπείτε στην σελίδα τους http://greekexquisitetastes.com και στο facebook Greek Exquisite Tastes
 
 
 

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

POQA SUPERIOR EXTRA VIRGIN OLIVE OIL

 
Δεν θα σου βάλω την σάλτσα των πληροφοριών για να γεμίσω τον άδειο χώρο. Θα σου πω την ουσία για να δεις με άλλα μάτια την χώρα σου. Τις ελιές τις γνωρίζουμε όλοι, μπορεί να έχουμε κιόλας σπίτι μας και να ξέρουμε κάτι για αυτές.
Ο Δημήτρης Μητράκος όμως τις είχε στον τόπο καταγωγής του απο την Μεσσηνία, όπου ξέρουν απο καλό λάδι και τις έκανε κάτι όμορφο και απλό. Φυσικά ετοίμασε ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αυτό όμως απο μόνο του δεν λέει κάτι, επειδή πολλοί άλλοι το κάνουν. Έκανε ένα λάδι πολυτελείας όπου φυσικά και στην χώρα μας δεν θα το πάρει κανείς. Δεν είναι απόλυτο αυτό, απλά εμείς δεν το έχουμε στην κουλτούρα μας. Σαν τέτοιο προιόν το πούλησε στην Αγγλία όπου εκεί όσο να πεις, το ξέρουν καλύτερα το σπορ αυτό και ναι μπορεί να είναι υπεήφανος οτι ανήκει στην ελίτ του λαδιού χωρίς να "λαδώσει".
Το λάδι παράγεται απο τις ελιές ποικιλίας Κωρονέικη ή αλλιώς βάτσικο όπως την λένε στον τόπο του με άρωμα απο φύση και μακρά επίγευση φρουτώδες και λίγο πικρό αλλά δεν χρησιμοποιήτε φυσικά σε σαλάτες, αλλά για να αρωματίσει μικρές μπρουσκέτες ή να δώσει άρωμα Ελλάδας σε μέρη μακρινά σε μικρές ποσότητες.
Το μπουκάλι που λατρεύω εγώ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε με απλότητα, σαφήνια, και χάρη να δείχνει το ίδιο αντικείμενο με άλλον τρόπο.
3 συνεχόμενες χρονιές το 2008 2009 2010 έχει βραβευτεί απο γερμανικό περιοδικό για το στυλ του, όμως το πιο σημαντικό βραβείο ήρθε απο την Κίνα στην έκθεση SIAL απο όπου και έγινε πιο γνωστό σε μας. (!?)
Θα το βρείτε στην Αθήνα, στην γκαλερί http://www.elenimarneri.com/ γιατί ως γνωστόν το καλό πάει στο καλό και στην Γαλλία δυο βηματα απο εδώ και θα το βρείτε http://haussmann.galerieslafayette.com/ γκαλερί λαφαγιέτ όπου θα βρείτε τα πιο ακριβά και τα πιο σπάνια αντικείμενα. Φυσικά να ξέρετε οτι για να μπείτε σε αυτά τα καταστήματα υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές και αφου τις διαθέτει το Ελληνικό προιόν αυτό είναι τιμή μας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην σελίδα τους Poqa Oil
 

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΝΕΡΟΦΡΑΚΤΗ ΔΡΑΜΑΣ


 
κείμενο- Φωτογραφίες Ιωάννα Υποδηματοπούλου
 
 
ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
 
 Όταν οι μνήμες είναι ριζωμένες βαθιά μέσα σου, και συνδέονται με άτομα που τα εκτιμάς και τα σέβεσαι, σε ακολουθούν όπου και να πάς με  ότι και να ασχοληθείς , επειδή γίνονται  καμιά φορά ο θεμέλιος λίθος για κάτι μεγάλο.  Στην περίπτωση του Χρήστου Κλωναρίδη ισχύει αυτή η φράση, αφού ο πατέρας του, βάζοντάς τον στο μικρό αμπέλι που είχαν στην Δράμα, για να κάνουν το κρασί της οικογένειας και για τους φίλους τον γέμισε με μνήμες και εμπειρίες. Το 1955 που γινόταν αυτό, δεν υπήρχαν οι ευκολίες του σήμερα φυσικά, παρά μόνο το πατητήρι και οι μπομπίνες , που ήταν οι σημερινές δεξαμενές. Αυτά για τον δεκατριάχρονο τότε Χρήστο που πατούσε σταφύλια και έπινε τον γλυκό μούστο, ήταν αρκετά μαζί με τις ιστορίες και τις συμβουλές των μεγάλων για να φυτεύσει μέσα του την αγάπη για το αμπέλι και το μεράκι για το καλό κρασί.

 

Ένα μικρό κτήμα!

  Ο Νεροφράχτης είναι ένα χωριό 6 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Δράμας και έχει σε κοντινές αποστάσεις μεγάλα οινοποιεία. Αυτό βέβαια θα σταματούσε αρκετούς να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, αλλά όχι τον Χρήστο Κλωναρίδη που μια ζωή ήταν κοντά στην γη και ήξερε να την αφουγκράζεται καλά.  Η καταγωγή του είναι από το χωρίο Καλαμπάκι που είναι γεμάτο καλαμπόκια από τα οποία δεν ξέφυγε, καθώς το επάγγελμά του είναι έμπορός δημητριακών και βαμβακιού. Με δική του μονάδα εκκοκκιστηρίου βαμβακιού και εξαγωγές σιτηρών σίγουρα το αμπέλι δεν είναι στις άμεσες βλέψεις του.

  Και όμως ο ίδιος ήταν πάντα λάτρης του καλού ερυθρού οίνου, τον οποίο διάλεγε για να συνοδεύσει τα φαγητά του στα εστιατόρια. Εμπνευσμένος από όσα είχε δοκιμάσει και με τις προσωπικές μνήμες να τον βαραίνουν και να ξυπνάνε πιο απαιτητικές από ποτέ, αποφάσισε να βάλει αμπέλι για να κάνει και αυτός κρασί για την οικογένεια και για τους φίλους.

 
 

  Τον Απρίλιο του 2009 έγινε φύτευση 2,5 στρεμμάτων στην περιοχή Ξηρό Μοναστήρι Δράμας με Cabernet Sauvignon και λίγα επιτραπέζια για φαγητό. Ωραία εμπειρία του άρεσε και η παραγωγή που ήταν δική του, γλυκάθηκε από το αποτέλεσμα και τον μούστο του, και έτσι τον Απρίλιο του 2010 ξεκίνησε να φυτεύσει άλλα 22 στρέμματα με 15% Merlot 15% Cabernet Franc 70% Cabernet Sauvignon.

 Με πρώτο κανονικό τρύγο το 2011, ξεκίνησε να έχει κανονική παραγωγή και στο μεταξύ διάστημα έχτισε ένα μικρό ιδιόκτητο οινοποιείο με όλες τις ανέσεις όπου φιλοξενούσε πλέον την παραγωγή του.  Το σύστημα καλλιέργειας στα χωράφια είναι γραμμική διάταξη, σε υψόμετρο 500 μέτρων φυτεμένα από τον βορρά προς τον νότο, στους πρόποδες του βουνού, με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες και χώμα κόκκινο παχύ κατάλληλο για αυτήν την καλλιέργεια. Ακόμα και η φύση είναι με το μέρος του, ώστε να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα.




  Με αποστάσεις φύτευσης 1,10 επί των γραμμών και 2,40 μεταξύ των σειρών, είναι τα στοιχεία που μας βοηθάνε να σκιτσάρουμε στο μυαλό μας πως είναι το αμπέλι και να ξέρουμε ότι δίνει 800 κιλά το στρέμμα και 8 με 12 τσαμπιά το κάθε πρέμνο. Η κάθε σειρά είναι υποστηριγμένη από φυσικό ξύλο ανά δύο μέτρα και αυτό για να μπορεί να δώσει και άρωμα στα σταφύλια που είναι κοντά του. Φυσικά όλα αυτά δεν τα κάνει μόνος του, και από την αρχή έχει ζητήσει την βοήθεια ειδικών καθώς είναι απλά ερασιτέχνης και έχει για συνεργάτες του τον Οινολόγο Σδοκόπουλο Κωνσταντίνο και για Γεωπόνο τον Παρλακίδη Βασίλειο.

 

Ένα οινοποιείο στον Νεροφράχτη!

 

 Ξεκίνησε για χόμπι το κρασί και για να ηρεμεί από τις άλλες ασχολίες του. Αυτό όμως που τον παθιάζει περισσότερο είναι να κάνει κάτι καλό, η πίστη του στην ποιότητα είναι που τον ωθεί να συνεχίζει και τον οδήγησε να κάνει το επόμενο βήμα. Έχτισε ένα μικρό οινοποιείο και αντικατέστησε τις παιδικές μπομπίνες με δεξαμενές, οινοποιητές GR INOX. Το οινοποιείο συνολικά είναι 170 τ.μ με ξεχωριστούς χώρους, με 4 οινοποιητές 3 δεξαμενές και σκέφτεται να κάνει επέκταση στον χώρο. 




 Μια άλλη πόρτα σε οδηγεί από εκεί στον χώρο φύλαξης φιαλών, στο μηχάνημα όπου τοποθετεί τις ετικέτες και μέσα σε δροσιά 18 ºC. Με τον χώρο αυτό να οδηγεί κάπου πιο μαγικά δεν μπορείς παρά να ακολουθήσεις τα βήματα και να φτάσεις μέχρι το κελάρι.


  Από μόνο του είναι ένας χώρος που σε μαγεύει, όπου βλέπεις τι σε περιμένει για να πιεις στο μέλλον. Έχει εμβαδόν 40τ.μ, θερμοκρασία σταθερά 14 ºC, όλες τις ιδανικές συνθήκες για διατήρηση καλού κρασιού και είναι χτισμένο με πέτρα και τούβλο. Φιλοξενεί προς το παρόν 13 βαρέλια , δρύινα από την Γαλλία τα οποία είναι  Ermitage , με δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 80 βαρέλια χωρητικότητας το καθένα 220 lt και μέσο όρο ζωής τα 4 χρόνια. Είναι ένας χώρος όπου ο ένας τοίχος είναι χτισμένος με τούβλα σε σχήμα κύκλων για να φυλάσσονται μπουκάλια δροσερά, και μπορείς να καθίσεις και να πιείς το κρασί σου σε ένα τραπέζι και σε καρέκλες από … βαρέλι.

 

 

Η γνώμη του για το κρασί!


«Αυτή την στιγμή τα κάνω όλα μόνος μου γιατί είναι το μεράκι μου, εύχομαι όμως να ακολουθήσει ο εγγονός μου, που ετοιμάζεται να παρακολουθήσει μαθήματα στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, για να συνεχιστεί το όνειρο του καλού κρασιού» λέει ο ίδιος που θέλει να παραμείνει ερασιτέχνης και να κρατήσει όλο το πάθος του σαν ένα απλό μεράκι. « Γνωρίζω ότι ο χώρος στην Ελλάδα έχει καθίζηση όπως και σε όλα τα προϊόντα βέβαια, για αυτό θα ήθελα να κάνω εξαγωγές και να γνωρίσω τις απόψεις και άλλων χωρών για το κρασί μου»  συνεχίζει ο Χρήστος Κλωναρίδης.  Προς το παρόν τα κρασία του είναι σε μια μεγάλη τοπική αλυσίδα σουπερ μάρκετ και σε εστιατόρια της περιοχής του. Προτρέπει τους καταναλωτές να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσουν των άλλων χωρών, μα κυρίως να το κάνουν για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης. 

 







 

Ροδάμι το μοναδικό.

 

 Το οινικό όνειρο του Χρήστου Κλωναρίδη, μπαίνει σε φιάλη το 2011, με όσα σταφύλια είχε παραγωγή το 2010, και ακούει στο όνομα Ροδάμι. Η παραγωγή του έγινε μέσα στο μικρό ιδιόκτητο οινοποιείο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

  Η φιάλη έχει ένα blend ερυθρών ποικιλιών που αποτελείται από Merlot, cabernet sauvignon, και cabernet franc. Είναι ένα κρασί που πίνεται σε ποτήρι ψηλό με μεγάλο σώμα και μικρό στόμιο για να εγκλωβιστούν τα αρώματά του.

  Μιλάμε για ένα ερυθρό κρασί που από το χρώμα του σε κερδίζει, γιατί είναι κόκκινο γλυκό κεραμμυδί, με ανταύγειες έντονες μωβ, με διαύγεια και ωραία μυρωδιά.


  Έχει αρκετά καλοδουλεμένο σώμα, μια πυκνότητα εξαιρετική, με παιχνίδισμα και γεύσεις από βαρέλι μιας και η παραμονή του είναι 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Με μακρά επίγευση με τόνους από δαμάσκηνα, καπνό, μπαχαρικά, βανίλια.

  Είναι το μοναδικό κρασί που παράγουν και θέλουν να το κρατήσουν σε ένα καλό επίπεδο, μιας και στόχος είναι η ποιότητα. Παράγεται από τους γραμμικούς αμπελώνες της περιοχής Ξηρό Μοναστήρι στο χωρίο Χωριστή Δράμας.

 

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

ΤΡΥΓΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ 2013


 
 
 
Πόση χαρά κρύβει το χάραμα ξέρεις; Όση και η γλύκα του όση και η ρομαντική του διάθεση. Έχει όμως και άτομα που από μέσα Αυγούστου ξεκινάνε τρύγο και το συναντάνε μπροστά τους. Κρατάνε θάρρος και δύναμη για όσο κρατήσει αυτό το πανηγύρι. Γιατί για όσους έχουν αμπέλια, ο τρύγος είναι γιορτή. Κουραστική αλλά γεμάτη ένταση, πάθος, ενέργεια, ροή, βλέπεις την δουλειά όλου του χρόνου να γίνεται χυμός, που θα γίνει συντροφιά στην στιγμή του κάθε καταναλωτή.

 Ο τρύγος άρχισε στο κτήμα Οινογένεσις, το οποίο θα το βρείτε στο Δοξάτο Δράμας να τρυγάει τα λευκά σταφύλια του και να βλέπει την δουλειά μιας οικογένειας να γίνεται χυμός για τους οινόφιλους. Για όσους διαλέγουν αυτό το κρασί και για όσους αγαπάνε ότι έχει παραχθεί.

 Μπορείς να φανταστείς άραγε πόση ευτυχία έχει το να κρατάς στα χέρια σου το «παιδί» σου;  Να το θαυμάζεις και να ξέρεις ότι για την εξέλιξή του ευθύνεσαι εσύ;  όλη η δουλειά σου χωράει σε ένα τσαμπί σταφύλι, με ρώγες και βαθμούς όσο  ιδανικότερα  γίνονται. Μια χούφτα γεμάτη από ένα σταφύλι που παράγεις εσύ. πόση υπερηφάνεια μπορείς να νιώσεις;


 

 Μεγάλη στο ορκίζομαι … Μα είναι μεγαλύτερη η υπερηφάνεια που νιώθεις όταν, το χέρι σου κατεβαίνει και βλέπεις ότι αυτό το σταφύλι γίνεται ένα μέσο για να φανούν οι κόποι ενός νέου ανθρώπου.  5 χρόνια προσπάθειας για να δείξει πρώτα στον εαυτό του και μετά στους άλλους ότι άξιζε το διάβασμά του. Γιατί όταν ο πατέρας βλέπει την συνέχειά του μέσα από τον γιό του, τότε είναι μια στιγμή ανεπανάληπτη.



 Όταν δίνεις χώρο στην συνέχειά σου, όταν βλέπεις ότι έχτισες κάτι -και δεν μιλάω μόνο για το κτήριο- ώστε να συνεχίσεις μέσα στον χρόνο να υπάρχεις, και όταν όλη η ομάδα είναι σύμφωνη ότι υπάρχει μέλλον έστω και όταν οι άλλοι δεν το βλέπουν τότε ναι, μπορείς να νιώσεις μοναδικός. Και αυτό το συναίσθημα θα σε βοηθήσει στα όποια δύσκολα έρχονται.

 Να θυμάσαι πως τα τραγούδια στο αμπέλι, τα χαμόγελα  στους εργάτες, οι εντολές που πρέπει να δοθούν, οι εργασίες που περνάνε από τα χέρια  του καθενός τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να τις δεις, η σειρά τον πραγμάτων μέχρι να φτάσει στο μπουκάλι, είναι κάτι που πρέπει να το δεις. Όχι μόνο για να δεις κάτι διαφορετικό, αλλά εκείνη η στιγμή που κρατάς ένα μπουκάλι και ξέρεις ότι έχεις βοηθήσει και εσύ για αυτό, είναι μια εμπειρία, μια ηδονή που ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα δεν μπορεί να βρει τις κατάλληλες  λέξεις για να το περιγράψεις.

  Μέχρι ο τρύγος να τελειώσει, μέχρι να αδειάσουν τα αμπέλια και να ηρεμήσουν και αυτά, μέχρι να κλείσεις τα μάτια σου και να μπεις πάλι στην ηρεμία σου, κάθε σούρουπο θα το βλέπεις με τα χρώματα των σταφυλιών που τρυγάς. Με αρώματα από merlot , sauvignon blanc, cabernet sauvignon, viognier,  και πάθος για το νέο που δημιουργείς.

  Όλα αυτά τα δειλινά, θα έχουν μια υπερένταση, μια αγωνία, που κανένας καταναλωτής αν δεν το ζήσεις δεν θα το καταλάβει.  Τα ψαλίδια κάθε βράδυ παύουν τον μελωδικό ρυθμό τους, και κάθε πρωί κελαηδούν στα χέρια μας. Μέχρι το επόμενο τσαμπί να πέσει στο τελάρο…. Καλό τρύγο σε όλους.

 

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

LA SENORITA MIA


Όταν είδα τον τίτλο νόμιζα πως ήταν ένα ισπανικό μαγαζί, όταν πρόσεξα την οδό είπα ευτχώς είναι Ελλάδα και μάλιστα Θεσσαλονίκη και όταν είδα την δουλειά της λάτρεψα μερικές τσάντες της γιατι τους έχω αδυναμία.
Σας μιλάω για το μαγαζί La senorita mia που έχει αξεσουάρ τσάντες μικρά κοσμήματα και κυρίως γούστο και θα το δείτε απο το στήσιμο του μαγαζιού της βιτρίνας και των προιόντων του ...
κάνει συχνά διαγωνισμούς με καλά δωρα και ωραία αισθητική αν ποτέ θελησετε και εσείς να δείτε το μαγαζί αυτό περάστε απο την Παπαδιαμάντη 26 στην Μαρτίου Θεσσαλονίκης και για να έχετε μια ιδέα μπείτε στην σελίδα της στο facebook La.Senorita.mia

 

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

έμαθα για αυτούς μόλις εχτές μέσα απο το κείμενο του sait lifo.gr και σήμερα σας τους παρουσιάζω.
4 παιδιά με διαφορετικές σπουδές και φιλοσοφίες που κάνουν την τρέλα τους να είναι επάγγελμα και να περνάνε καλά.
Αν μένετε στην Κύπρο μας, και είστε καλλιτέχνης ή οτι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε καλό είναι να δώσετε προσοχή.
Τα παιδά έχουν ένα μικρό μερος στα τετραγωνικά αλλά μεγάλο στις διαστάσεις που μπορεί να πάρει  αν το διαμορφώσει ο καθένας σωστά και τον δίνουν απο μια ώρα μέχρι 2 βδομάδες για να τον κάνει οτι θέλει ο καθένας απο εμας που τον χρειαζόμαστε.
τι κάνουν; όπως λένε και στην σελίδα τους ....
Aναφορά στην δουλειά - ό,τι και να 'ναι αυτή - των εκάστοτε φιλοξενουμένων​
  • Αναγραφή της ημερομηνίας και του ονόματος / λογότυπου του φιλοξενούμεου στους τοίχους του Π.χ., στην ιστοσελίδα των εκδηλώσεων και όλα τα ενημερωτικά φυλλάδια / ανακοινώσεις που δημοσιεύουμε
  • Ενημερώνουμε τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτύα (πολλές δύσκολες λέξεις μαζεμένες, το αναλαμβάνουμε για να μην μας κουράζεστε)
  • Ο χώρος παρέχεται άδειος ή με τα παρόντα έπιπλα που υπάρχουν
  • Διαθέτουμε ίντερνετ / wifi
  • Διοργάνωση της όλης εκδήλωσης
  • Εξασφάλιση άδειων αναλόγως περίπτωσης
  • Αναλόγως γευστικών προτιμήσεων προσφέρονται διάφορα ροφήματα για αλκοολικούς και μη
  •  
    αν θέλετε να μάθετε και άλλα για αυτούς επικοινωνήστε
     
    Γιώργος Φιλίππου 99567663
    Κωνσταντίνος Μορφάκης 99770095

    Ιπποκράτους 44,
    2021 Λευκωσία, Κύπρος
    piteliaxitelia@gmail.com



    και στις σελίδες τους στο facebook  toPiXi
    και στην σελίδα τους piteliaxitelia.wix.com


    Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

    ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΞΥΛΟΒΑΤΗΣ

    όσο είχε μαγαζί στην Θεσσαλονικη ένα μικρό γωνιακό στην Ναυαρίνου περνούσα απο εκεί και άλλαζε η διάθεσή μου. ήξερα ότι κάτι καλό θα έχει δημιουργήσει κάτι νέο και ωραίο και θα το έβλεπα. Την μέρα που είπε οτι φευγεί απο το μαγαζί κάτι με πλήγωσε. Σα να έχασα ένα σημείο αναψυχής.
    Σας μιλάω για τον καλλιτέχνη Ξυλοβάτη που όλες του οι δημιουργίες είναι βασισμένες στο ξύλο για πρώτο υλικό. Έχει φαντασία χωρίς να κάνει κάτι περίεργο. Πλέον τον βλέπω μέσα παο την σελίδα του και ήθελα να τον γνωρίσετε και εσείς να με πείτε μια γνώμη ...
    Επειδή κάθε δημιουργία του όσο απλή και αν είναι μοιάζει σημαντική και ένα κομμάτι απο τα συναισθήματά του...
    Εαν θέλετε και εσείς να δείτε δουλειά του μπείτε εδώ εικαστικές κατασκευές ξυλοβάτης

    Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

    ΚΤΗΜΑ SILVA DASKALAKI PSITHIROS 2012


    κείμενο- φωτογραφία Ιωάννα Υποδηματοπούλου



    Κτήμα SILVA DASKALAKI

    PSITHIROS 2012

    ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ- ΜΑΛΒΑΖΙΑ

    ΠΓΕ Κρήτης 13% vol

     

      Μεγάλη μας τιμή στις μέρες μας να υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπάνε με πάθος. Χωρίς να ορθώνουν μπροστά τους εμπόδια και με θετική διάθεση να παρασέρνουν και τους γύρω τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η κυρία Σύλβια Δασκαλάκη, που με την τόσο δυνατή αγάπη της για το αμπέλι της, και σχεδόν χωρίς καθόλου σχετικές σπουδές, αλλά με οδηγό το πάθος της για το καλό κρασί δημιούργησε ένα οινοποιείο ζηλευτό και κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε.

      Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από αυτά που ονομάζετε Psithiros και είναι του 2012.  Αποτελείται από δύο ποικιλίες το Μοσχάτο Σπίνας, που είναι μια ποικιλία που αποτελεί παραλλαγή του κλώνου της ποικιλίας Μοσχάτου Λευκού και καλλιεργείται στην κοινότητα Σπίνας στην επαρχία Σελινίου στην Κρήτη, με λεπτή φλούδα και πολύ άρωμα. Και από την άλλη έχει την ποικιλία Μαλβάζια που είναι αρκετά αρωματική και με έντονο θηλυκό χαρακτήρα. Αυτές οι ποικιλίες παντρεύτηκαν μαζί, δίνοντας ένα αποτέλεσμα δυνατό και αρωματικό.

     Μέσα σε ένα ποτήρι θα βρείτε το αρωματικό αποτέλεσμα με την ήρεμη είσοδο στο στόμα και την ενδιαφέρουσα πρώτη αίσθηση. Αρωματικό μεν αλλά δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εύκολα την αίσθηση που σου αφήνει. Παίζει με την μεταλλικότητα το δυνατό άρωμα και την οξύτητα. Παρόλα αυτά είναι δροσερό, με χρώμα λεμονί και πράσινες ανταύγειες, με μύτη δυνατή από λευκά άνθη, κίτρο, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο και μέλι… με αίσθηση στο κέντρο του στόματος πληρότητας, απαλό σώμα, και για τελείωμα μια υπενθύμιση στην γεύση από το άρωμα της φύσης και την γεύση του πράσινου χορταριού, που μπορεί να καλό δουλευτεί λίγο ακόμα. Στους 10 ºC δείχνει την προσωπικότητά του συνοδευόμενο από φαγητά φούρνου, πράσινες σαλάτες,  κοτόπουλο στην σχάρα, ντάκο κρητικό και μαλακά τυριά ήπια.

      Όπου και να το βρείτε ειδικά τώρα το καλοκαίρι, δοκιμάστε το για να δροσιστείτε, στηρίζοντας έτσι τοπικά προϊόντα, ποιοτικά, και μοναδικά. Κυρίως για να στηρίξουμε το πάθος του Έλληνα για καλή δουλειά.

     

    Καλές Οινικές Απολαύσεις!!!

     

     

     

     

     


     

    Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

    ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ξέρεις πόσο ωραία πέρασα χτές;
    όχι γιατί κάναμε κάτι special αλλά γιατί κάναμε κάτι που στις μέρες μας δεν το τολμάνε πολλοί... αισθανθήκαμε ουσιαστικά την ύπαρξη του άλλου ...
    και το κυριότερο το πιο σημαντικό για μένα; μου υπενθύμησες πόσο σπουδαίο είναι το όνειρό μου...
    κάθε βράδυ μια αγκαλιά και ένα καλό κρασί είναι δώρα πολυτιμα για μένα για να είμαι και να νιωθω καλά...
    μια ψυχή ικανοποιημένη και μια απο τις βασικές αισθήσεις αν είναι γεμάτη τότε είμαι χαρούμενη...
    ασε που είδα μια γωνιά αυτής της πόλης που δεν την ήξερα...
    και εκεί πάνω... εκεί ψηλά... έμαθα πως τα πεφταστέρια είναι κάτι κοτρώνες που απλά πέφτουν στον ουρανό... ναι ναι μην γελάτε... το είπε προφέσορας με την βούλα.
    Αλλά εκεί ψηλά εκει στον ουρανό εγω εβλεπα και τα σύννεφα να χορεύουν παρέα μας, να παίρνουν σχήματα διάφορα και να κρατούν κάτι απο εμάς που τα κοιτούσαμε...
    απλά σε ευχαριστω